6. toukokuuta 2018

Malmgård - Dinkel 4,5%

Dinkel eli spelttiolutta en ole kuunaan milloinkaan juonut vaan nytpäs sekin neitsyys korkataan. Tätä on olemassa myös 5,3% eli vahvuus mitä saisi nykyään myydä myös kaupassa. itse en ole sitä maistanut mutta Jaskankaljat on näköjään tehnyt rinnakkaisvertailun missä tuo vahvempi osoittautui kaikin puolin paremmaksi. Pitää kyllä itsekin kokeilla koska jo tämä "laihempi" versio oli lähellä kymppiä makunsa puolesta.

Dinkelihän on malmgård panimon ensimmäisiä tuotteita, sanoisin että vahvalla tekijällä on aloitettu aikoinaan eli vuonna 2009 oluen valmistus.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kuohkea 3 sormen vaahto, kermaa ja pitsiä lasissa piisaa runsaasti. Väriltään kauniin vaalean ruskea jopa kuparinen ja kirkas. Tuoksu on vahvasti viljainen, sokerinen, kukkaisa ja hunajainen, hyvä tuoksu kaikin puolin.

Maku:
Maku on todella hauska, makea, leipäinen mallaspohja, speltti tuo hiukan omanlaistaan kuivuutta. Yrttiset humalat. Suutuntuma on paksu ja hiukan sitruunaisuutta jää kitalakeen. Muuten maussa onkin sitten raikasta hedelmäisyyttä mikä on kiedottu toffeeseen ja karamelliin.

Ennen kokematon makuelämys ja kyllä tämä korkeat pisteet minulta saa, voimakkaamman version maistelua odotellessa.

EBU:25
EBC:18
Kantavierre: 10.8°P

Arvosana: 9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti