1. toukokuuta 2018

Viru Õlu - Puls Tume Kirss 4,6%

Pitkästä aikaa kirsikoilla maustettua olutta, ei tosin ollut oma valintani vaan vaimoni toi myöskin tämän oluen virosta. Henkilökohtaisesti en kauheasti välitä siitä että lähdetään marjoja tunkemaan oluen sekaan eli ennakkoluuloja löytyy vahvasti, esimerkiksi pyynikin cloudberry saison ei toiminut omaan makuun yhtään. Noh, kaikkeahan pitää maistaa useampaan kertaan jos siitä vaikka oppisi tykkäämään.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Lähes musta olut mikä on todellä jännä sillä luulin saavani sellaista mehumaisen punaista olutta. Vaahto on puolisenttiä paksu räpsäisy oluen päällä. Tuoksu on todella voimakas kirsikka ja se selvisi jo pulloa avatessa. Hyvin heikosti yrittää mallaspohja huhuilla kirsikan ylivoimaisen ja parfyymimaisen tuoksun alta mutta turhaan.

Maku:
Maku ei olekaan imelä kirsikka niin kuin odotin vaan hapan kirsikka. Tummat maltaat yrittävät peittää kirsikkaa alleen humalan kitkeryyden avulla siinä kuitenkaan onnistumatta. Hiilihapot on kohtuullisen voimakkaat ja oikein kihisevät kiellä mutta juomisessa se ei haittaa, lähinnä suutuntumassa. Maku on vähän vetinen ja se maku mikä jää kitalakeen on makea pilaantunut kirsikka, humalan yrttisyys vielä korostaa tätä makumaailman outoutta.

Lopuunsa hyvin tympeän makuinen olut ja jätin juomatta.

Arvosana: 4/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti