25. kesäkuuta 2019

Eräsreissu päivä 2

Hoh aamu valkenee ja itikat eivät häirinneet koko yönä mikä oli mahtava, oli kyllä thermacell mihin yöllä heräsi automaattisesti vaihtamaan tyynyn kahden aikaan yöllä. Hiukan lämpötila putosi minkä huomasi pään viilentymisellä mutta ei muuta kuin huppua päälle ja unille.


Aamupalan aika, leaderin sponssaamat ruoat tulille eli tällä kertaa outdoor gourmet - apple-cinnamon rice porridge, elikkäs aamupala puurolla mennään. Valmistus on simppeli!  


- repäise yläosan merkistä
- lisää kiehuva vesi rajaan asti ja sekoita
- sulje minigrip
- hauduta 10min
-sekoita uudestaa ja repäise nyt alemmasta viivasta pussi auki.

Nerokas systeemi! Energia-arvot on mielestäni hyvät, pussissa on 615 Kcal. Gluteeniton sekä laktoositon.
Kanelin maku on aika intensiivinen ja olisin ehkä itse pitänyt ihan tavallisesta maustamattomasta puurosta ja haudutus aikaa olisi voinut jatkaa n. 2 minuutilla kun riisit jäi vähän rapsakoiksi. Muutenhan tämä oli vallan ravitseva aamupala.

Seuraavaksi sitten kaupasta täyttöjä unohtuneisiin varusteisiin ja nokka kohti tornion panimoa.


Tornion panimo löydettiin mutta ennen sitä piti piihahtaa ruotsin puolella ihan vain sen takia että voi sanoa käyneensä. Toimitusjohtaja kaj kostiander otti meidät avosylin vastaan ja rupateltiin tovi kalastuksesta ja kalastus kiistoista aikoinaan suomen ja ruotsin välillä, kalastus kuumentaa tunteita edelleen. 

Lähdettiin katselemaan panimon laitteistoja ja tiloja. Siellä olikin juuri panot menossa ja tietokoneen näytöltä seurattiin lämpötiloja ja arvoja intensiivisesti. Samalla naureskeltiin että on se sääli kun panimon keittohöyryjä ei saa enää laskea talon ulkopuolelle että muutkin saisivat nauttia maltaisesta tuoksusta.
Tsekattiin varastotilat, humalapakastimet ja massiiviset käymisastiat joista napattiin tuoreeltaa original lageria, dark lageria sekä neipaa. Täytyy sanoa että on se vaan timanttia juoda olutta tuoreeltaan 1-3 asteen lämpötilassa.

Kaj sai pidettyä tunnissa tehokkaan kierroksen ja joutui rientämään uuteen tapaamiseen. Me jäimme ystävän kanssa ratsaamaan panimo shoppia mistä mukaan tuli hilla lonkeroa, hamppuolutta ja pari dark lageria päiväruoalle.Ajeltiin kemiä ristiin rastiin mutta ei oikein kala/yöpaikkaa löytynyt. Lähdettiin sitten nousemaan rovaniemelle päin ja löydettiin matkalla törmästä pieni laavu ja veneenlaskupaikka. Kuitenkin ranta näytti niin hyvältä että koitetaan kalastella edes jotain iltapalaksi.

Nyt ennen kalastusta kokkaillaan leaderin  pasta bolognese 672 Kcal joka oli vallan ok, näitä jos olisi intissä ollut jo minun aikoina niin olisi nälkäkin lähtenyt.

Kaveri sai illalla pari haukea mutta itselle ei mitään tullut, opettelin kyllä heittämään hyrrällä vaikka joku sata metriä menikin siimaa solmuun vaan nyt luonnistuu. Huomenna simojoelle hakemaan ne samperin lohet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti