22. kesäkuuta 2019

Brewdog - Elvis Juice IPA 6,5%

Se on juhannus nyt ja lomat, 2 kärpästä samalla iskulla. Helle hellii ja tuli käytyä lieksan suunnalla vaimon ja lasten kanssa eläinpuisto pikkukilissä. Vaikka siellä tuulikin ihan helvetisti niin oli siellä myös törkeän kuuma, suun kuivuuteen on pakko saada jotain raikasta ja kaapin sisältö näyttää siltä että brewdogin elvis juice kävisi siihen hommaan aivan mainiosti.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli aivan normaalia settiä, suhteellisen napakka ja pitsiä jää lasiin vallan mainiosti ken sellaisesta välittää. Väriltäänkin olut on vallan hienon kuparinen, voisi luulla lageria lasiin kaatavansa. Tuoksussa ottaa heti dominoivaan syleilyyn tiukka greippinen kirpeys, hienoista herukkaa ja punaviinimarjaista mehukkuutta, tokihan siellä myös sitrushedelmiä löytyy useampikin.

Maku:
Suutuntumaltaan sopivan juokseva, näin helteellä tälläinen menee suoraan ikeniin. Greippisyys ei ole mitenkään ärsyttävän esillä vaan pikemminkin mukailee vaaleiden maltaiden keksin ja jopa hiukan sokerisen makeankin makuista runkoa. Mukavan sitrushedelmäinen maku pehmenee loppua kohti entisestään, jättäen hiuksen hienosti greippistä jälkimakua havuisella kuivuudella suuhun pakottaen ottamaan heti toisen huikan. Tästä oluesta löytyy kyllä vähän kaikkea, hedelmäisyyttä, pähkinää, makeutta ja katkeroita, kaikki hyvässä liitossa.


Useamman huikan jälkeen alkaa greippisyys erottua enemmän oluen lämmitessä ja tässähän pääsee ihan terassi fiilikseen kun suussa alkaa maistua lonkero, todella mukava olut josta alkoholi ei maistu läpi.

Panimo: Brewdog
Tyyli: IPA
Ostettu: 20.6.2019
Parasta ennen: 30.03.20
Kantavierre:14.3 °P
IBU: 43.0 
EBU:25.2 
Humalat: Amarillo, Citra, Magnum, Mosaic ja Simcoe
Maltaat: Cara, Extra Pale ja greipin kuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti