2. syyskuuta 2019

Blue Moon Brewing (Coors) - Belgian White 5,4%

Blue Moon Belgian White on pyörinyt jo jonkin aikaa markettien hyllyissä mutta vasta äskettäin sen mukaani nappasin. Oluthan on jo vanha tapaus ja sitä on tuotettu jo vuodesta 1995. Blue Moon on pantu Blue Moon Brewing Company, Denver, Coloradossa. Blue Moonia kyllä pannaan vähän kaikkialla koska Coors on melkoisen iso tekijä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kerrassaan oivallinen vaahtoa, tuuhea ja napakka niin kuin kuuluu ollakin. Väritykseltään olkinen pohjalta katsoen mutta katseen kohotessa pintakerroksiin muuttu olut kultaiseksi. Tuoksussa saadaan hyvin monipuolisesti esille aromeja, voimakkaimpina voidaan mainita korianteri, neilikka sekä hiukkasen hiivaa. Ympäripyöreästi tuoksu on maltaista, kukkaista että hedelmäistä.

Maku:
Ensisiemaisulla saadaan heti vastaan hedelmäisyyttä vahvalla hiivaisuudella joka lisää vielä estereitä ennestään. Oluessa on hiukan myös metallistakin vivahdetta ja hiilihapot on railakkaan korkealla tasolla. Myöskin veli alkoholi kömpii esille jostain kivenkolosta mutta sen onneksi hakkaa vahva mausteisuus alleen, alkoholi katoaakin lopulta kokonaan suun tottuessa nyansseihin. Suutuntuma on kevyehkön oloinen mutta hiilihapot ovatkin niin korkealla että se ei ole ihme, hiilarit oikein kihisevät kielellä. Jälkimaku on viipyilevä ja kovasti sitruksinen mitä korostaa vielä kuivaksi käytetty mallaspohja, kokonaisuuden kruunaa vielä aprikoosisuus sekä appelsiininkuoret.

Vallan juotava ja kirpsakka kesä vehnis ja ihan toimiva kokonaisuus loppujen lopuksi.

Panimo: Blue Moon Brewing (Molson Coors Brewing Company)
Maahantuoja: Servaali
IBU: 9
Maltaat: Ohra, Vehnä, Kaura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti