8. syyskuuta 2019

Honkajoen panimo - Rööperi 5,3%

Tämä oli se THE olut Honkajoen Panimolta joka sai ottamaan yhteyttä panimoon ja kyselemään lisää heidän toiminnastaan, kyseisen haastattelun voit lukea tästä. Pienpanimoiden kanssa harvoin törmää pysäyttävän hyvään vaaleaan lageriin tai ylipäätänsä lageriin sillä monet panimot tekevät mieluummin pintahiivaoluita, johtuen yleensä maku että kustannus syistä. Maistuvaa lageria ei pidä silti väheksyä, siinä on oikeasti vaikea tyyli jossa virheet erottuvat armotta ja panimon prosessivirheet näkyvät heti.

Voin heti alkuun paljastaa että yhtään virhettä ei tästä oluesta löydy. Luehan loppuun ja karauta ostamaan itsellesi olut.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahtokukka oli yhden sormen paksuinen ja kirkkaan valkea. Väriltään olut on kauniin kultainen, oikein kaunis klassinen väri oluelle. Tuoksu on vahvasti karhean maltainen, oikein kunnon rasvaisen pilsnerin tuoksu. Yrttinen tuoksu tuo mieleen ihan saksalaiset Oktoberfest oluet. Kliininen ja puhdas tuoksu, ei huono.

Maku:
Suutuntumalta yllättävänkin paksu ja suorastaan öljyisen liukas. Maussa saadaan sitä karheaa maltaiden makeutta ja hunajaa. Nyt on kyllä niin klassinen saksalainen lager että meinaa mennä jo bulkin makumaailmoihin, kova suoritus pienpanimolta. Hiilihapot on raikkaan korkealla mutta ei liian, sanoisin että tyylinsä mukainen. Suun täyttää humalien yrttisyys ja pippurisuus. Jälkimaku on yllättävän pitkäkestoinen, hiukan pihkainenkin ja yrttinen.

Todella hyvä suoritus perusoluesta, tätä taidan ehdottaa ihan omaan lähikauppaankin valikoimiin otettavaksi.

1 kommentti:

  1. No joopajoo. Huono mainospuhe, huonompi olut. Kotimaiset neloset vie tämän pystyyn, joisin jopa heinäkenkää mieluummin. Kupittaan Cittarin poistohinta 1,5e oli tälle varsin passeli, enempää en kehtaisi pyytää/maksaa.

    Perustelujakin löytyy toki: maku tai siis sen puute, mitä järkeä tällaisia teettää Puolassa kun ei tuo mitään lisäarvoa? Markkinat kun on muutenkin ylikyllästetyt huonoista "crafteista"...

    VastaaPoista