26. maaliskuuta 2020

Honkajoen panimo - Honey hunajaolut 4,2%

Lipaston laatikosta kaivellaan pitkästä aikaa Honkajoen panimon tuotteita. Valitettavasti saatte nyt tyytyä kuvituskuviin kun puhelin päätti sammahtaa viimevuonna ja vei kaikki kuvat menessään, valitettavasti pilvipalvelukaan ei ehtinyt ottaa koppia.

Maistossa hunajaolut, henkilökohtaisesti tykkään hunajaoluista, niistä tulee vähän sellainen keskiaikainen meininki mieleen. Eihän se nyt ihan meadia ole mutta eipä tuon tarvitsekaan.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vallan hyvä vaahto, todella korkea ja pitkään kestävä. Väriltään kuparinen ja kuplahtelee melkoisesti lasissa, vähän on sellaista limonadi meininkiä ilmassa. Hunajan tuoksu on intensiivinen ja alta tuoksuu heikosti karamellimaltaat. Muuten tämän tuoksumaailma on pelkkää hunajaa ja parfyymimaista kukkaisuutta, imelä kuin mikä.

Maku:
Suutuntuma on kepeähkö ja jopa vetinenkin. Hunaja maistuu selkeästi mutta oluen ollessa näin ohutta tulee hunajastakin jotenkin vedellä jatkettua. Olut on todella makea, humalointi taasen on aika rentoa, mikä on tietysti hyvä jos halutaan korostaa sitä hunajaa. Humala maistuu kitkeränä yrttisyytenä mikä tulee vähän omituisesti hunajan päälle ja ne ei juurikaan toimi yhdessä. Jälkimaku on sokerihuurettu ja humalat maistuvat pihkaisena kurkun päässä. Siirappisuus korostuu karamellimaltaiden kanssa.

Ei ehkä omaan makuun se parhain mutta saisi kai tästä jonkin jälkiruoan loihdittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti