20. maaliskuuta 2020

Narvan Kyläpanimo - Lento White Ale 5%

Nytpä onkin eräsmiehen blogissa depyyttia tekemässä Narvan Kyläpanimo. Panimo on itselle täysin tuiki tuntematon mutta tulevaisuudessa avataan panimoa vähän enemmänkin auki. 

Sitä odotellessa tartutaan pulloon nimeltä Narvan Lento - White Ale, raikkaat white alet eli siis witbierit kolahtaa ainakin itselle näin vehnäoluiden ystävänä. Toisin kuin normaalit weissbierit witbierit saa makunsa mausteista joita yleensä on korianteri ja appelsiininkuoret, toisinaan myös inkivääri, omaa makuaan ja runkoaan tuo myös mallastamaton vehnämallas.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kirkas ja kupariin taittava olut. Olut kuplahtelee lasissa vaahdon keikkuessa kestävästi oluen pinnalla. Tuoksussa vahva hedelmäisyys saavuttaa nenän jo pöydällä seistessään, lähempi tuoksuttelu lisäsi tuoksuun vielä hiukan sitruunaruohoa ja hedelmät tarkentuivat mangoksi ja appelsiiniksi.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksua kastia ja sitruksisuus ottaa syleilyynsä heti alkumetreiltä. Hiilihapotus on korkealla ja olut maistuu suussa todella raikkaan virkistävältä. Maltaat maistuvat alussa vaalealta kauraleivältä pienellä keksisyydellä, hyvin erottuva mallaspohja kerta kaikkiaan. Humalat eivät ole aggressiiviset vaan korkeintaan täydentävät, katkeroita on vain nimeksi ja jälkimaku on enemmän hedelmäinen kuin katkeroinen. Humaloinnissa on myös kevyen mausteista ja yrttistä vetoa, hiukan menthollistakin jopa. Appelsiinin kuoret tuovat sellaista raikkautta mitä olen maistanut lähiaikoina esimerkiksi olutcocktaileissa.

Helvetin hyvä ja tasapainoinen olut, tätä nimittäin juoda salkkutolkulla. Hyvä suoritus.

Maltaat: Vehnä, ohrahiutale
Muuta: Appelsiininkuori ja korianterinsiemen.

Panimon yhteystiedot:
LATOMAANTIE 1
37370 VESILAHTI
info@narvanpanimo.fi
Osoitteesta löytyy myös panimopuoti. Puodista löydät myös uutuudet ja erikoiserät, fanituotteet sekä tarinoita oluiden takaa. Puoti on avoinna pääasiassa etukäteen ilmoitettuina lauantaipäivinä Narvan kesä- ja talvitorin yhteydessä klo. 9 - 12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti