4. heinäkuuta 2017

Quicklock - Köysilukko

köysilukko
Quicklock sana ei kertonut minulle mitään kun näitä valmistava yritys otti yhteyttä, mutta nyt kun tuotteeseen on tutustunut niin hyvä että nykäisi hihasta.

Loppuunsa tuote itsessään on yksinkertainen, Suomalaista innovaatiota oleva köysilukko jonka toimintaperiaate on yksinkertainen: Pujota naru kuvan osoittamalla tavalla läpi ja sitä saa säädettyä löysyttämällä narua mikä menee keskimmäisistä rei'istä. Ideana on siis tuote jolla saadaan tehtyä tiukka köyden lukitus ilman solmimista.

Köysilukko on valmistettu Suomessa polypropeenista eli se myös kelluu ja soveltuu myös veneessä käytettäväksi, ei haittaa vaikka tuusana sen tiputtaisi veteen. Pakkasen kestonkin luvataan olevan -55 astetta eli kestää jopa Suomen talven...ja alku kesän

UV-kesto on myös luokkaa 7-8 väristä riippuen eli maksimissa liikutaan, toisaalta tälläisen tuotteen kanssa värin haaleneminen on kyllä yks hailee.

arctic xl
Tällehän on miljoonia käyttötapoja, mielikuvitus vain rajana. Hirvimiehet saa tällä ruhot roikkumaan ja itse sovelsin tätä riippumaton narujen päihin, hyvä keksintö esim niille jotka on epävarmoja omien solmujensa kestävyydestä. Tämän kanssa ei ole pelkoa ainakaan siitä että solmu pettäisi, laitos nimittäin tiukkaa itseään kiilamaiseen hahloon vastuksen mukaan. Vetolujuus lukolla on tosin 100kg eli varauksella jos elopainoa on enemmän kuin meikällä, olenhan kuivan kesän orava.

Testiin lähetetty 8 & 6 millin naruille soveltuvat yksilöt mutta pienemmätkin köydet toimii, esimerkiksi riippumaton narut olivat 4mm ja kiristyivät aivan mainiosti ja pysyivät tiukasti köysilukossa. 8mm reiällä oleva lukko soveltuu 4-6mm vahvuiselle köydelle ja 10mm reiällä oleva lukko 6-8mm vahvuiselle köydelle. Riippumaton sai vielä näppärästi oikeaan banaani muotoon nopean säätämisen ansiosta ja vieläkin näpeempi tuo on esimerkiksi lasten pihakeinun säätämisessä sen mukaan kun lapsi kasvaa, ei tarvitse solmujen kanssa näprätä.

Kaikenlaisia pikalukkoja on tullut nähtyä mutta harvoissa on säätömahdollisuus, joskus yksinkertainen on paras. Liialla monimutkaisuudella ja hifistelyllä ei yleensä saa kuin ongelmia aikaiseksi, tässä ei ole edes liikkuvia osia! Alla havainnollistava video käytöstä.

Kaiken kaikkiaan näpee kapistus mukaan retkeilyyn, veneilyyn tai ihan mihin vaan, vetolujuuskin on 100kg eli ihan kohtalaista höykytystä kestää.

Ainut kehitys ehdotus itsellä olisi että säätö rei'ät olisivat viistossa jolloin säätäminen onnistuisi voimakkaasti vetämällä, kiristys kuitenkin tapahtuu kärjen kiilassa.

Lisää käyttötapoja tuotteelle löytyy quicklockin facebook sivuilta
Jos Lukijat on keksineet itse jotain näppärämpää käyttöä niin ehdottomasti kommenttia tulemaan niin saa muutkin vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti