4. tammikuuta 2018

Olvi - American Cream Ale 4,7%

Triviaa:
Iisalmelta tehdään craft-oluita tasaiseen tahtiin mutta tämä on jäänyt itsellä vähän unholaan, tämä
vääryys korjataan heti. American Cream Ale on mystisesti ale sekä lager, oluen panemiseen on käytetty pohja sekä pintahiivaa. Henkilökohtaisesti en ole kyseiseen tyyliin kuunaan törmännyt mutta olisi hauska tietää tyylistä ja itse tekemisestäkin enemmän, ehkäpä olvi joskus ottaa yhteyttä ja kertoo.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Purkkien ulkonäkö jatkaa samaa teemaa kuin muutkin craft sarjan oluet, tällä kertaa vihreänä mikä pistää hyllystä silmään. Kirkas ja kauniin kultainen ja laiskahti kuplahteleva olut. Vaahto on ihan jeppis, kukkea ja kuohkea. Tuoksussakin on onnistuttu, yrttisiä aromeja löytyy sieltä ja täältä. Fantsusti mukana olevaa sitrusta unohtamatta mukana on myös hiukan olkisia ja jopa savuisia elementtejä mutta kukat ja hunaja vahvimmin esillä.

Maku:
Maussa on paljolti voita mutta katkerot joita on todella vahvasti tasoittavat tuon rasvaisuuden. Tässä on kylmänä nautittuna jotenkin kermainen koostumus ja suussa pyörii muikeasti toffeeta ja persikkaa. Maltaat ja humalat ovat mielestäni balanssissa, Humalat tuovat tähän pihkaa ja greippiä jotka löytyvät niin sanoakseni oluen perältä, keskellä pyörähtää hiukan kukkia ja hunajaa. Kohtuullisen kuiva olut vaikka makeita elementtejä onkin mukana. Hiilihappoja on railakkaasti mutta olut kyllä parani kun enimmät hapot poistuivat.

Pitkästä aikaa sellainen perus varma olut mikä toimii saunan jälkeen ja miksei grillimätönkin kanssa.

Arvosana: 8½/10

Humalat: Monroe, Fantasia, Kazbek
Alkoholi 4,7 % vol
Katkero 25 (EBU)
Väri 17 (EBC)
Kantavierre 11%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti