8. tammikuuta 2018

Põhjala - Uus Maailm 4,9%

[English below]
Põhjala panimoa on monet kehuneet, niin pitihän se itsekin viron reissulla etsiä kyseisen panimon
tuotteita. Omalla kohdalla meni ainakin tämä uus maailm metsään, uuden maailman vehnäolut on hyvin yksiulotteinen ja muodikkaan mosaicin käyttäminen ei ainakaan ole auttanut sillä kyseessä on myös hyvin vaikea humala.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Lasiin kaadettaessa vaahtoa todella raivokkaasti kuin etiketissä kuohuva meri, muuten suhteellisen kirkas kullankeltainen olut. Tuoksussa on hedelmiä ja paljon, mikä parasta ne on helposti eroteltavissa. Tästä löytyy persikkaa, ananasta, mangoa ja greippiä. Väriltään on vasta puristetun appelsiini/porkkanamehun värinen ja kuplii lasissa iloisesti.

Maku:
Lähinnä pelkkää hiilihappoa niin kuin kuohuminen antoi ymmärtää. Kuivakka ja katkera olut, kohtuullisen mitäänsanomaton ja hapan. Hienoista sitruksisuutta löytyy ja jälkimaussa jää suuhun pahalla tavalla havut ja greippi. Yrttejä alkaa löytymän enemmänkin lämmetessä mutta voikukan maiti on lähinnä se juttu.

Joskus oli jokin yskänlääke mikä maistui tältä, eikä se hyvää ollut silloinkaan.
Vaimon arvio: Etiketistä ja mausta pullo voisi olla nimeltään tappaja hyi.

Arvosana: 7½/10

Humalat: Magnum, Mosaic, Galaxy
Maltaat: Pale, Vehnä, Kaura hiutaleita, Cara.

Muuta: Nautittu kalakeiton kaverina.

Põhjala brewery is one that many have appraised, so trip to tallinn i had to pick one bottle of Põhjala
up. On my own taste this beer has way off the charts, uus maailm wheat beer is very simple and using mosaic hop what is now very hip...hop to use is dangerous since it's bit hard to use.

Aroma & Appearance:
When pouring to class it foams insanely like ocean in label. Aroma side there is fruits, a lot. Those are really easy to separate, there is peach, pineapple, mango and grapefruit. Color of beer is freshly made orange/carrot juice and it's bubbling in class.

Taste:
Mostly carbonation like the foaming suggested. Dry and bitter beer, really plain and sour beer. Some mild sitrus notes and aftertaste is pine and graprefruit, in bad way. When warms up there is some herbal notes but mostly milt from dandelion.

I have once drank coughsyryp witch tasted same and it wasn't good then either.

Grade: 7½/10

Hops: Magnum, Mosaic, Galaxy
Malts: Pale malt, Wheat malt, Oat flakes, Cara pale

Other: Enjoyed with fishsoup.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti