26. helmikuuta 2018

Nokian Panimo - Keisari Pils 4,5%

Uutta nokialaista pukkaa, ei olekaan hetkeen uutuuksia näkynyt. Tällä kertaa on lähdetty pils linjalla ja pyritty tekemään Saksalainen versio, makumaailma itsellä vei kyllä vahvasti Tsekkeihin ja päädyin tätäkin sellaiseksi väittämään epähuomiossa. Testiin saatiin 5 tölkkiä plus olutlasi jonka posti lahjakkaasti rikkoi lukuisista särkyvä lätkistä huolimatta. Panimolle kuitenkin paljon plussa sillä uusi lasi lähetettiin kahdessa päivässä.

Ulkonäkö:
Tuuhea ja pilvinen vaahto. Väriltään hiukan olkinen ja sameahko, vaaleus on niin uniikki että vaikea kuvailla. Tuoksu on kerrassaan kukkaisa, maltaisa ja keksinen. Ruohoisuuskin välittyy raikkaasti kertoen rapsakkaasta kuivahumaloinnista.

Maku:
Normaali hiilihapotus, ruohoinen ja tanakan rasvainen, diasetyyli on vahvasti esillä. Kukkaisuutta on ilmassa mutta aika kuivakaksi vetää loppua kohden. leipäisää maltaisuutta ja greippistä jälkiliukua. Katkeroinnit ja sitä mukaa juotavuus on todella kohdallaan.

Minusta tämä on todella hyvä olut, liukas suutuntuma ja silti niin kevyt ja raikas. Sanoisin että paras keisari so far. Täytyy myös mainita, että niiden jotka tuijottaa vain uusia 5,5% merkintöjä purkissa kannattaa silti tätä koittaa ennen tuomitsemista.

Vaikka tölkissä lukeekin Suomalaiseen makuun se ei tällä kertaa tarkoita pahvin makuista ja  hiilihapotettua sotkua.


Arvosana 9½/10Katkerot:
38 EBU

Humalat:
Magnum, Tradition ja sesongin aromihumala

2 kommenttia:

  1. Eikös tölkissä ole maininta, että kyseessä on nimenomaan saksalaistyylinen pils eikä tsekkiläinen?

    VastaaPoista
  2. Kardinaali munaus itseltä, oli niin tsekkiläinen makumaailma että lähsin sitten pokkana väittämään sellaiseksi. hyvin bongattu!

    VastaaPoista