5. helmikuuta 2018

Olvi Oyj - American Brown Ale 5%


[edit, tätä on muokattu vastaamaan uutta 5% versiota]

Uudella vahvuudella oleva Brown Ale suoraan Iisalmesta. Asiasta kukkaruukkuun Brown Alehan tyylinä kehiteltiin jo muinoin kun piti saada duunareihin energiaa. Mallaspohjaa oli sen verran että oluesta tuli kohtuullisen energiarikasta ja tuolloin olutkin oli osa ruokaympyrää.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Varsin toimivalta näyttävä vaaleanruskea kermaisa vaahto joka on vimpan päälle tehty. Väri on kauniin tummanruskea jopa mahonkinen. Verrattuna edelliseen 4,7% niin ananaksen tuoksusta on päästy eroon. Tilalle on saatu pähkinäistä paahteisuutta, hiukan hedelmiä edelleen on, ei vain niin selkeitä.

Maku:
Todella pehmeä, ai että. Maku on paahdettua mallasta luonnollisesti mutta mukana on myös paahdettu sokerikin. Leipäisiä makuja, tulee väkisinkin sellainen tumma saaristolaisleipä mieleen. Verrattuna aiempaan versioon on suklaisuus miedontunut tai vaihtanut ainakin tyyliä paljon tummempaan.

Humalat on osattu kyllä laittaa omille paikoilleen ja makuun saadaan havun ja pihkan karvas liitto joka ei kuitenkaan nouse häiritseväksi elementiksi, lopussa tiukempi sitruksen rutistus ja päästään siihen todelliseen american brown ale henkeen.

Tiivistettynä yrttinen jälkiruoka joka antaa mielikuvan paksummasta oluesta kuin mitä onkaan.

Arvosana 8½/10

Humalat: Willamette, Mount hood ja Columbus
EBU: 37
EBC: 74
Kantavierre: 11,7%


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti