14. helmikuuta 2018

Soundville Brewery - Boom Selecta 4,6%


Boomshakalaka! Souria pukkaa mikä on ehdottomasti minun arch-nemesis, siinä on sellainen tyylilaji
mikä on huimassa nousujohteessa mutta itselle vielä jotenkin mieltä kääntävä makuelämys. Sitä en tiedä tuleeko tämä ikinä ns. rahvaan suosioon mutta olut hipsterit tuntuu olevan näiden perään kovastikin. Itse olen kanssa onnistuneesti tehnyt sour olutta, esimerkiksi viimeisin olut minkä tein pilaantui iloisesti ja siitä tuli oikein hyvä sour olut. Onkohan ensimmäiset sour-oluet olleet mallia, hitto meni olut pilalle...Ihan ok se on, myydään silti.

Nyt maistossa Soundvillen Sour Wit olut ja uskoisin että ihan tarkoituksella tehty =)

Ulkonäkö & Tuoksu:
Yksi sana kuvaa koko oluen tuoksumaailmaa ja se on aprikoosi, sitä nimittäin löytyy. Hiukan kyllä olen vattuakin löytävinäni sekä sekalaisia hedelmiä, lopussa myöskin jotain kukkasien tuoksua. Väri on samean kellertävä.

Maku:
Maussa onkin miellyttävästi kuivakkaa vehnää happamalla raikkaudella. Mukavan kirpeä suutuntuma ja belgihiiva tuntuisi olevan läsnä. Katkeroita ei juurikaan ole mutta humalista kuitenkin irtoaa yrttisiä makuja. Aprikoosinen vehnäolut ja ekaa kertaa pystyin nauttimaan sourista!

Kevyt, ehkä aavistuksen vetinen mutta raikas sour. Parempaa kehua ei voi Soundville saada kuin se että minä, anti sour ihminen sain tämän kunnialla juotua ja tykkäsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti