20. syyskuuta 2018

Gebrouwen door vrouwen - Bloesem Blond 6,2%

Maistelussa ja muistelussa arkistojen kätköistä kaivettu Amsterdamin tuliainen. Tämän on tehnyt gebrouwen door vrouwen eli siinähän rullailette suussa lausumista, oluen nimi on Bloesem Blond ja tuon nyt arvaa nimestä että kukkasia on luvassa. Tämä on nyt Eräsmiehen historiassa toinen olut, johon on tungettu kukkia. Edellinen kukkaisolut oli To Øl Blossom. Mielestäni kukat kuuluu enemmän siiderien sekaan jotka on makeita muutenkin, oluen profiili mielestäni hankaa pahasti kukkia vastaan.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahtosi runsaasti mutta jäi viipyilemään kermaisena pallona. Tuoksu on parfyymimainen, jopa simainenkin jotten sanoisi ja sanonkin. Kukkia, hunajaa ja hiivaa hyvässä suhteessa. Samea ja vaalean keltainen olut jossa on mielenkiintoinen tuoksu, tätä pakko vaan pysähtyä haistelemaan uudestaan ja uudestaan

Maku:
Maku on sitten aika uniikki, ensimmäisenä tulee sellainen sitruunan kuoren kitkeryys ja vetää hapokkuudellaan metallisen puolelle. Suutuntumalta kevyehkö mutta tällaisillä mausteilla pakko ollakin. Sellainen raikas pale tulee kyllä vahvasti mieleen vaikkei katkeroita paljon olekaan. Loppupään humalointia on kyllä todella reippaasti, mausta tulee vähän jokin teemäinen tai ainakin pehmeä yrttisyys mieleen. Jälkimaku on IBU:sta huolimatta todella katkera mutta hauskasti lopussa on myös pehmentävää hunajaista meininkiä.

Maku itsessään on niin överin kukkainen että itse oluen maku katoaa taustalle. Suuhun oikein hönkii sellainen parfyymimainen kukkaisuus minkä voisi kuvitella tulevan kun juo vahingossa hajuvettä.

IBU: 18
Mistä: Saatu tuliaisena Amsterdamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti