24. syyskuuta 2018

Spaten - München 5,2%

Ae että, saksan paikallista bulkkia. Spaten pärjäsi ihan kohtalaisesti oktoberfesteillä vaikkei parhain tarjolla olleista oluista ollutkaan. Oikeaoppisesti olisi pitänyt tämän kanssa nauttia siansorkkia vaan suomessa kaikesta parhaimpia lihoja ei edes myydä kaupassa vaan päätyvät koirien herkuiksi tai suoraan roskiin. Täytyy sanoa että ihmisen ruokatottumukset on menneet huonompaan suuntaan viimeisen 50 vuoden aikana. Esimerkiksi sisäelimet on unohdettu tyystin, tämä on hyvin surullista mutta ei vaivuta epätoivoon vaan otetaan olut.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli lähes olemattoman niukka, värityksenltään ultimaattisen prossesoidun kirkas ja kullan keltainen. Tuoksu on kukkia ja hunajaa, vaaleita maltaita. Suoraan kaadettuna tuoksui ihan suomen bulkeilta mutta lasissa se vaan parani edukseen. Kaiken kaikkiaan todella mieto on tuoksultaan.


Maku:
Yllättävän maltainen ja rasvainen on maku että suutuntumakin. Hiilihappoja ihan perinteisesti, ei erotu joukosta. Selkeää metallisuutta löytyy ja humalointi on yrttistä ja pippuristakin. Miedot humaloinnit takaavat helpon juotavuuden ja siltä se oktoberfesteilläkin näytti. Vaikka oluessa onkin kevyt jälkiliuku se ei ollenkaan haittaa, mielestäni se jopa korostaa tämän tyyppisen oluen juotavuutta. Lopussa maistuu tuore, vasta puristettu sitruuna.

Onhan tämä nyt selkeästi laadukkaampaa menoa kuin hartwallin oktoberfest olut, metallisuudesta huolimatta.

EBC: 8,4
IBU: 17
Mistä: Ostettu alkosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti