14. syyskuuta 2018

Tractive - Pet Tracker

Onko riesaa karkailevasta lemmikistä ja haluaisit tietää missä elukka viilettää? Tai ehkä olet budjettiluokan metsästä jolla ei ole heittää 1000€ koiran jäljittämiseen? Näihin molempiin ongelmiin voi olla ratkaisuna Tractiven Pet Tracker Gps joka on suunniteltu itävallassa mutta toteutus on jätetty tuttuun tapaan taas kiinan pojille. Testasin tätä koirallani jänismetsällä jolloin ei yleensä olla tuntikausia putkeen maastossa.

Varusteet:

Tractiven mukana tulee kaksi erikokoista muovista kiinnitysklipsiä jotka soveltuvat siis erikokoisille pannoille. Pienimpään kiinnikkeeseen voi laittaa vain 3mm paksun pannan, toinen taas antaa myöten 3-5mm pannoille. Kiinnitys pitää kaupunki oloissa mutta metsästävälle koiralle tarvitaan vähän patentti korjaamista että se ei putoa koiran rymytessä tiheiköissä. Metsässä kuitenkin sitä luontoa tahtoo olla joskus ihan riesaksi asti ja se ei kummoista oksan napautusta tarvitse että irtoaa ja sinne hävisi koira.


Itse muutin gepsin metsästyskäyttöön soveltuvaksi teetättämällä ompelijattarella tukevasta, hankausta kestävästä kankaasta vetoketjullisen pussin josta panta menee lävitse. Niin lujaa tekoa se on että nyt panta murtuu ensin ennen kuin se kiinnityspussi, tokihan sen voisi tehdä esimerkiksi nahasta mutta halusin että gps saa kuitenkin vielä hyvin yhteyden.

Paketin mukana tulee hauenleuka mallinen laturi, joka toimii suomalaisissa pistokkeissa sekä AC adapteri joka kävisi kiinalaisiin pistokkeisiin. Latausnopeus 0-100% on n. 2 tuntia

Käyttöönotto:

Ennen käyttöön ottamista pitää tuote rekisteröidä tractiven sivuilla(www.tractive.com/activate) ja samalla maksaa lisenssimaksu jonka voi tehdä kuukausittain tai vuosittain. Käytännön vinkkinä voisin suositella kuukausittain tilauksen lopettamista sillä epätoivoinen yhtiö lähettää aina alennuskoodilla varustetun sähköpostin tilauksen lopettamisen jälkeen.

Lisä porkkanaa tarjotaan kaveri suosituksilla tällaisen viestin muodossa: "You receive one month FREE on your Tractive subscription plan and your friends receive a 15% discount on their order."
Käyttöönotto on aika helppoa joskin vaatii pakollista englanninkielen taitoa sen aktivointiin. Laite itsessään lähtee simppelisti päälle 3sek painamalla, jolloin syttyy vihreä valo, jos ei niin kyseessä on gps yhteyden puuttuminen. Muitakin virheistä ilmoittavia valoyhdisteitä on mutta ne voi tsekata sitten mukana tulevasta ohjekirjasta joka muuten on suomeksi.

 Aloituksessa koiran löytyminen gps:llä vie yli 3 minuuttia mutta viimeisimmässä sovelluspäivityksessä sekin "ongelma" korjautui ja koira löytyy nyt alle minuutissa.

Ominaisuudet:

Ilmaiseksi näkee koiran kulkeman reitin kilometreineen 24h ajalta, laajempaan seurantaan saa taas kaivaa kuvetta. Ilmaisiin ominaisuuksiin kuuluu luonnollisesti myös se että koiraa voi seurata reaaliajassa. Laitoin vaimon lenkittämään koiraa ja seurasin itse kotona missä vaimo sekä koira oikein viilettää, tarkasti näyttää reitin kadun tarkkuudella. Tarvittaessa käy siis täysin laittomaan ihmisten seurantaan, akkua se vaan syö ihan tolkuttomasti. En siis voi suositella miksikään hirvikoira pannaksi missä koiraa pitäisi pystyä seuraamaan reaaliaikaisesti vuorokauden ajan. Live seuranta myös loppuu automaattisesti vartissa ja asetuksia muuttamalla sen saa maksimissaan toimimaan vain 60min.
Kuljettua matkaa voi seurata 24h ajalta.


Valmistajan sivuilla luvataan 3-5 päivää akku kestoa mutta perustilassa akku meni täydestä latauksesta tyhjäksi n. 30 tunnissa.
Ohjekirjassa kyllä pyydetään ottamaan valmistajaan yhteyttä jos akku ei pidä tuota aikaa, pitää laittaa noottia menemään sinne. Toivottavasti kyseessä on maanantai kappale eikä ominaisuus.

Ominaisuuksista puheenollen tässä on myös sellainen ominaisuus että etänä saa tutkan valon palamaan valkeana mikä auttaa löytämään koiran tai tippuneen laitteen pimeässä ellei satu naamallaan nurmella pötköttämään. Toinen ominaisuus on että laitteen saa etänä piipittämään kimeällä äänellä mikä helpottaa myös löytämistä. Video kyseisistä toiminnoista löytyy tästä!

Tuote painaa vain 35g eli tuota ei huomaa edes kissat kaulassaan. Tuote on myös 100% vedenkestävä, ainakin minun tekemän hukuttamisen kesti.
Se on vedenkestävä

Yllättävän tarkka, heittoa metsässä oli n. 4-10 metriä, tuosta jos ei koiraa löydä niin tarvitsee enemmän silmälasit kuin paikantimen.


Maksulliset ominaisuudet

Maksumuurin takaa saa käyttöön lisää ominaisuuksia, esimerkiksi rajojen asettamisen karttaan jolloin sovellus herjaa kun koira on lähtenyt merkityltä alueelta. Tämä mahdollistaa sen että metsästysalueen rajat voi tähän löyhästi merkitä mutta alueen saa jostain syystä rajattua vain pyöreäksi. Sitä kuitenkin saa kasvatettua tai kutistettua. Muita ominaisuuksia on esimerkiksi nopeus ja korkeusmittari. Mahdollista on myös esimerkiksi koiran sijaintitietojen jakaminen toiselle joka omistaa kyseisen sovelluksen. Hynää kaivamalla saa myös paremmat gps yhteydet ja laite käyttää useampia verkkoja paikannukseen, en ole kyllä havainnut heikkouksia perusyhteydelläkään. Myöskin asiakaspalvelu on käytössä lisämaksusta, mikä on aika absurdia. Premium tili tosin maksaa vain 1€ ylimääräistä perusmaksuun joka on halvimmillaan 3,33€/kk, en näe mitään järkeä että tuollainen premium tili on pitänyt erikseen edes tehdä.


Kestävämpi kiinnitys patentti

Tuumailut:

Huonoja puolia on lähinnä kiinnitys mutta sen saa seppäiltyä vaikka liimalla kiinni, laturi nimittäin mahtuu edelleen liitoksiinsa vaikka kiinnitys olisi paikallaan. Myöskin tuotteen maksullisuus on salakavala sillä maksut jää pyörimään jatkuvasti päälle ellei sopimustaan muista erikseen kytkeä pois päältä, toisaalta tämä ei eroa netflixistä.

Ei todellakaan mihinkään hardcore metsästykseen mutta minun jänis ja metsäkana riennoissa ihan omiaan.

Mistä: Tilattu Dreampetstore.com, Jossain 50€ tietämillä hinnat liikkuu.

31 kommenttia:

 1. En kyllä löytänyt suomenkielistä ohjetta. Sitä kaipaan kovasti.

  VastaaPoista
 2. Pitääkö kaikkien perheenjäsenten maksaa lisenssimaksu, ennen kuin jokainen pystyy seuraamaan paikanninta? Vai onnistuuko jos kirjaudun ulos ja esim. vaimon kännykällä sisään?

  VastaaPoista
 3. Mielestäni pitäisi onnistua. Jopa se että kaikki kirjautuu samoilla tunnuksilla, vähän sama kuin netflixin kanssa. Ip tunnistusta ei pitäisi olla.

  VastaaPoista
 4. Onko siis näin, että esim. koiran kuljettu matka jää näkyviin ja voit katsoa paljonko koira on liikkunut päivän aikana? Mielenkiinnosta haluaisin laitteen jonka laittaa koiralle esim. päivän ajaksi, että tallentuisi matka minkä koira tallustaa päivässä. Koirat ovat vapaana omalla reviirillä niin olisi jännä vain seurata. Tämä laite on varsin halpa hinnaltaan verrattuna muihin.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Menemällä sinne trackerin sivuille ja klikkaamalla sieltä peruuta tilaus, olet vain tarkkana kun se pyytää useasti oletko varma ja vielä antaa porkkanaksi uuden ilmaisen kuukauden, olet tarkkana vain.

   Poista
 6. Voiko samalla lisenssillä seurata useampaa mokkulaa?

  VastaaPoista
 7. Hankimme juuri Tractiven, ja kaikki vaikutti aluksi hyvältä. Appi ei kuitenkaan tuntenut aloitusmaksua eikä kuukausimaksuvaihtoehtoa, vaan tarjosi vuoden, kahden ja viiden vuoden laskutusintervalleja. Vuoden laskutusintervallilla kuukausihinnaksi olisi tullut jo lähemmäs seitsemän euroa. Onko nyt tosiaan niin, että voidakseen käyttää laitetta pitää maksaa vähintään yhden vuoden maksut etukäteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tractiven nettisivujen kautta ehdottaa vuoden ja kahden sopimuksia mutta klikkaamalla more option saa vaihtoehdon kk maksulle joka on 7,99€

   Poista
 8. Kiitos vastauksesta, tutkimme asiaa tarkemmin!

  VastaaPoista
 9. Miten olette saaneet laitteen toimimaan? Itsellä laite huutaa nettiyhteyden puutetta eikä löydä sijaintia. Toki kun läppäriin lyö kiinni niin sijainti löytyy. Mutta läppäri reppuun ja koiran selkään... Miten tuon pitäisi matkapuhelinverkko löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitteen pitäisi toimia siellä missä matkapuhelinverkkokin toimii. Esimerkiksi lapissa voi olla kohtuullisen heikkoa laitteen toiminta.

   Poista

  2. Itselä ainakin lähti jekkasemaan ohjeita seuraamalla ja lisenssi maksamalla. jos ei pelitä niin ota yhteyttä valmistajaan https://help.tractive.com/hc/en-us/requests/new

   Poista
 10. Yritän parhaillaan ottaa käyttöön laitetta, jonka tilasin Itävallasta hinnalla 29,90. En löydä mahdollisuutta käyttömaan valintaan, ehdolla vain Itävalta. Tämä sellainen metsänvihreä kuvioitu, TRAHU1.

  VastaaPoista
 11. voi olla että ei toimi. sivuilla lukee noin, eli osa trackereista on suunniteltu vain tietylle kännykkä verkolle ja ei välttämättä toimi suomessa. Nyt taisi säästäminen väärässä paikassa kostautua.
  Each and every SIM card fitted into a Tractive GPS device is compatible with multiple cellular networks within each country, so the Tractive GPS typically works anywhere where there is mobile network coverage.

  However, it's important to note that not every Tractive GPS tracker works in every country around the world, as different countries have different mobile communication standards, and certain trackers have been developed for specific regions.

  Use the country-checker by clicking on a device below in order to see if the selected Tractive GPS tracker will work in the desired country of use:

  VastaaPoista
 12. Jos haluan toiselle eläimelle myös samanlaisen laitteen, joudunko maksamaan molemmista omat lisenssit vai saako samaan lisenssiin useamman laitteen?

  VastaaPoista
 13. starting at €3.75 per month per tracker näyttäisi lukevan sivuilla.

  VastaaPoista
 14. Osaatko neuvoa kuinka saan uuteen laitteeseen liitettyä vanhan yhteyden. Laite hajos ja maksettua aikaa on jäljellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kyllä mitään haisua että ovatko jotenkin korvamerkinneet laitteet, suosittelen ottamaan yhteyttä valmistajaan/myyjään.

   Poista
 15. Voiko maksutauon jälkeen uuden maksun maksamalla saada laite paikannettua etänä, jos laite on virralisena koko ajan? Tarve olisi paikantaa laite vain kerran vuodessa ja akulla lataus päällä koko ajan.

  VastaaPoista
 16. Löytyykö jostain suomenkielisiä ohjeita sovelluksen käyttöön? Käytiin äsken kävelyllä tracker koiran pannassa, mentiin teitä pitkin mutta tracker näyttää että oltaisiin menty ns. Linnunteitä, onko se ominaisuus vai onko mulla joku väärä asetus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tässä blogissa olevasta kuvasta selviää että näyttää reitin jetsulleen, en ole omistanut tätä laitetta enää pariin vuoteen niin en osaa sanoa miten paljon on käyttöominaisuudet tai ohjeet muuttuneet.

   Poista
 17. Miten ja mistä kohtaa tilauksen pystyy peruuttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs muista enää, petrackeriin kirjatuessa pitäisi muistaakseen olla se kohta mistä saa valittua miten pitkäksi aikaa tilauksen tekee 1kk/vuosi yms, siellä pitäisi olla peruuta tilaus, oli muistaakseen hiukan hankala sillä se yrittää antaa tarjouksia joilla tilausta jatketaan uudestaan joten tarkkana saa olla että klikkaa oikein

   Poista
 18. Miten näkee koiran nopeuden? Matkankin näyttää vain suorintareittiä ja jättää kaikki koiran tekemät silmukat ja edetakaisin juoksut näyttämättä 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin 2v sitten kun minulla tämä viimeksi oli niin se kyllä näytti reitin missä viipotti, nopeutta ei mielestäni osannut tuolloinkaan näyttää. Tähän on käsittääkseni sen jälkeen tullut useita käyttöjärjestelmä päivityksiä. kannattaa olla yhteydessä valmistajaan.

   Poista
 19. Olkaa tarkkana noiden maksujen kanssa. Olin toope, enkä hokannut että mokoma yritys jatkaa automaattisesti tilausta kahdella vuodella ja korotti palvelun vielä premiumiksi. Maksu lähti sitten automaattisesti, koska visan tiedot on syötettävä jotta saa palvelun ekaa kertaa toimimaan. Käyttävät tietoja sitten uuden kahden vuoden tilauksen uudistamiseen automaattisesti. Eivätkä edes lähettele aiheesta sähköposteja, vaikka sekin tieto on sinne tarvinnut alussa luovuttaa.

  Ei koira ikuisesti ole penikka, meillä mokkula ollut tarpeeton jo pitkään.

  VastaaPoista