1. maaliskuuta 2019

Maistila - Jälkipeli Saison 6,1%


Panimon sana:
Jälkipeli syntyi ajatuksesta, että olut on (kohtuumäärissä) tutkitusti mainio palautusjuoma. Mietimme velimiehen (yhtiökumppani) kanssa minkälainen olut olisi meidän suuhumme passeli palauttelija sählyreenien tai tennismatsien jälkeen. Saison on yksi lempityyleistämme, joten askelmerkit veivät siihen tyylisuuntaan ja tällainen kepeä, hitusen hedelmäinen ja virkistävä olunen syntyi.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Hyvin pelittää jälkipelit
Vaahtosi runsaasti ja myöskin katosi nopeasti, jätti pitsiä melkoisesti lasiin eli kävi tehokkaasti siis työnsä tekemässä...paitsi aromien säilyttämisessä joskaan tuoksun puute ei ole ongelma. Sitrushedelmäinen tuoksu, kovin sourimainen ote ja hämmästyn ellei ole vahvasti hapan tapaus. Kukkaisuutta sekä sokeria löytyy helposti, belgialainen hiivakantakin jättää tervehdyksensä tuoksuun. Hedelmäisyys on melkoinen mutta raikkaalla tavalla.  Väriltään oljen keltainen ja hiukan samea.

Maku:
Suutuntuma on yllättävänkin paksu vaikka hiilihapotus onkin korkea. Valkkarimaisen kuivaa meininkiä on tarjolla ja kuivuutta oluessa edesauttaa siihen lisätty ruis sekä appelsiinin kuoret, sitruunaa unohtamatta. Hedelmäinen olut kuitenkaan maltaita unohtamatta, ne löytyvät taustalta keksimisenä makuna. Ruis taitaa tuoda siihen keksimäisyyteen digestiven makua. Katkerointi on maltillinen mutta varsin yrttinen, tekee vähän sellaista voikukan maidin makua loppuvetoon. Ilman tuota lopun kitkeryyttä voisi olla hiukan miellyttävämpikin maku, se voi tulla tietysti myös siitä että sitruunan/appelsiinin kuorta on raastettu siihen valkeaan osaan asti.

Maistuva saison kaikkiaan vaikka en tuosta lopun kitkeryydestä niin välittänytkään, muuten varsin raikas tapaus.

Mistä: Saatu Maistila panimolta.
Kuvaustausta: Puustikki
EBC: 7-8
IBU: 29
Humalat: Columbus, Simcow
Maltaat: Pilsner, ruis, kaura
Muut: Appelsiininkuori, sitruuna, passionhedelmä
Hiiva: Ranskalaistyylinen saison hiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti