27. maaliskuuta 2019

Salama Brewing Co. - Guilty Pleasures West Coast IPA 6,2%

Iskeekö salama kahdesti samaan paikkaan? Hope not sillä ensimmäinen maistelu osui metsään. Nyt salama iskee uuteen paikkaan nimittäin IPA genreen, tämähän on tunnetusti aloittelevalle panimolle helpoin olut sillä humaloinnilla saa pari virhettä helposti anteeksi. Tässä oluessa virheitä ei ole, paitsi ehkä nimeämisessä mutta oluet muuttuu samoin niiden luokkittelutkin. Nyt maistellaan Salama Brewing Co - Guilty Pleasures West Coast IPA 6,2%. Täytyy nostaa hattua että on lähdettu suoraan niihin prosentteihin milloin IPA:sta saa oikeasti hyvää ilman kompromisseja.

Panimon Kuvaus:

"Dedicated to private eyes, femme fatales, corrupt police men, jeal- ous husbands, conspiracies involv-ing adulterous affairs, flashbacks,hallucinations and amnesia. Guilty Pleasures is our interpretation ofthe West Coast style. It’s tropicalyet comes with existential bitter- ness and earthy notes of pine. A faithful companion in a delusive world which behind its pretty colors is an incomprehensible place driv- en by unclear motives, fuzzy mem- ories and obsessive search of the strangest of plessures. Greed is good, sex is easy, youth is forever. West Coast “action”..."
Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto halusi tulla ulos purkista jo avatessa ja riitti sitä melkoisesti myös lasiinkin. Tolkuttoman tiivis, valkea vaahto pitkällä kestolla. Lasiin jäin ainakin tsiljoona neljäsataa kerrosta pitsiä. Vehnän käyttö vaahdon kestävyydessä selvästi handlattu. Väriltään kullankeltainen ja hiukan samea. Tuoksussa on vahvasti mangoa, ananasta, greippiä sekä havuja. Oikein mehukas tapaus on tuoksun ja toivottavasti myös maunkin puolesta.

Maku:
Suutuntuma on hyvin pehmeä, oikein suusta sulavasti juoma soljuu kurkusta. Jopa liiankin hyvin, missä katkerot on? Oluessa ei ole juurikaan perinteistä ipamaista purentaa katkeroissa vaan humalointi on lähdetty selkeästi tekemään maku ja tuoksu edellä. Makuhan on mehuisa niin kuin uumoilinkin, paljon hedelmää ja makeutta on tarpeeksi muttei liikaa. Humalointi on makunsa puolesta runkoon nähden varsin passeli, jälkihumaloinnista saadaan sellaista herkkää sitruunaa mikä kuljettaa kyllä maun loppuun asti sulavasti ja aivan lopussa oleva havuisuus kuivattaa suun oikein mukavasti. Hiilihapotkin on kohdallaan vaikka pelkäsin että voisivat olla ylihapotettuja kerran pyrki ulos tölkistä mutta postin käsittelyn jälkeen se nyt ei ole ihme.

Kerrassaan maistuva hedelmäinen IPA! Minusta tämä on kyllä east coast IPA, katkerointi nimittäin on west coastissa se juttu. Muuten kyllä täysin toimiva paketti vaikka olisi litran lekassa.

Humalat: Citra, Columbus, Simcoe
Mistä: Saatu Salama Brewing panimolta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti