24. maaliskuuta 2019

Nokian Panimo - Wiener lager 5%

Nokian panimo tupsautti lähettää yllätys oluet, tuli stouttia sekä wiener lager joista maistossa nyt jälkimmäinen. Eikös wiener tarkoita nakkia? Onko tämä nyt sellainen saunamakkaran kanssa nautittava olut? Kuumeisesti etsin jääkaapista kadonnutta nakkia sitä kuitenkaan löytämättä, menköön nyt ilman lisukkeita tällä kertaa.

Kuvaus: "Punertava, wieniläistyyppinen pohjahiivaolut. Tämä mm. vienna-maltailla tehty täysmallaslager vie nauttijansa wieniläisten kristallikruunujen alle valssin pyörteisiin. Vaahto kuin keisarinna Sisin tanssiaispuvun helma, maku soi kielellä kuin sinfoniaorkesterin lento, allegro ja adaggio."
Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli kermaisa ja nousikin korkealla mutta paino olikin sanalla oli, alle minuutissa vaahto oli melkein täysin kadonnut. Väriltään oluthan on kauniin kullankeltainen, ei ihan niin punertava kuin oletin mutta kyllä se vähän oranssiin päin vivahtaa. Tuoksussa vahvasti hunajaista makeutta, tulee sellainen vastaleivottu hunajakuivakakku mieleen. Maltaat pääsevät viljaisena esille hunajaisuuden alta, muutenkin minusta on todella onnistuneen herkullinen tuoksu. Hiukan yrttejä loppuvetoon, timjamia.

Maku:
Korkeasti hiilihapotettu ainakin on kun kihinä suorastaan käy ja se tekee suutuntumasta hiukan kevyen ja terävän, pehmenee hiukan kun saa väljähtyä. Samaa makua ja hapokkuuta on keisarin kellarioluessakin joten panee tuumimaan että onkohan tätä suunniteltu sen reseptin pohjalta? Maltaat ovat kovasti esillä leipäisyytenä, hiukan rasvainen maku tästä jotenkin tulee. Katkerointi on suhteellisen vahva ja yrttinen mikä raikastaa ihan kivasti tätä.

Ihan mainio perus ölppä, varmaan tulee tätä jatkossa ostettua perus olueksi. johan noita wanhoja keisareita on juotukin. Harmillista vaan että rikoin viimeisenkin ehjän keisari lasin.Maltaat: Vienna, Red Active ja Munich.
Humalat: Saaz ja Magnum.
Kantavierre: 12,1
IBU: 37, 
EBC: 34
Mistä: Saatu Nokian panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti