31. maaliskuuta 2019

Panimo Kiiski - Jäänmurtaja Stout 5,5%

Viimeinen olut maistossa panimo kiiskeltä, kauppavahvuinen stout. Liekö saatu tarpeeksi rähinää näille prosenteille vai onko nieltävä tappion karvaat kyyneleet? Kyseessä on myös talven kausiolut joten taidetaan joutua odottamaan seuraavia lumia että tätä saadaan maistella uudemman kerran.

Panimon sana:
Jäänmurtaja on sysimusta, makea (laktoositon), paahteinen ja suklainen Stout. Siihen ei ole lisätty laktoosia makeutukseen, joten sopii myös laktoosi-intolerantikolle. Suodattamaton, pastöroimaton sekä lisäaineeton pintahiivaolut. Oikein kunnon nautinto olut talven pimeyteen. Istu sohvalle katsomaan takkatulta ja ota olut!

Ulkonäkö & Tuoksu:
Nyt on todella hyvin onnistunut vaahto! Vaalean ruskeana uljaasti kohoava paksu vaahto on myös kestävä kaikessa muhkeudessaan ja lasiin jää brysselin pitsiä. Tuoksussa maltaisuutta sekä suklaisuutta hyvällä raikkaalla otteella, rusinoiden tuoksu tuo mukavaa makeaa hedelmäisyyttä tuoksuun. Ei ihan niin intensiivinen kahvin tuoksu kuin vahvemmissa stouteissa mutta ei huonokaan. Väriltään vallan musta.


Maku:
Suutuntuma on yllättävänkin paksu maitokauppavahvuiseksi, hiilihapotus vähän keventää runkoa entisestään mutta ei mitenkään haittaavasti. Maltaiden profiili on palaneen mustan maltaan maku. Sellaista aika kitkerää menoa olut tarjoilee mikä tuo mieleen mustana nautitun pannukahvin. Tummien elementtien myötä tulee nokea ja hiukan savuakin. Mustien maltaiden ylivoimasta huolimatta myös vaaleamman paahdon maltaista saadaan tumman suklaan makua kera kahvin. Humalointi on sitruunaisen raikasta mikä keventää vähän kitkerää alun meininkiä.

Musta stout kitkerän sitruunaisella otteella, hyvä kauppavahvuinen stout.

Kantavierre: 19
EBU: 58
EBC: 77
Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti