17. huhtikuuta 2017

Kaiserdom hefe-weissbier

Triviaa: Kaiserdomin panimo perustettiin jo 1718 Michelsbergin luostarissa Henkilön Georg Morg toimesta, kylässä missä oli vain 300 asukasta.

1960 - Luvun puolivälissä alkoi kysyntä olla jo melkoista ja piti perustaa aivan uusi panimo, jokunen vuosi rakentamisen jälkeen päästiinkin sitten jo ensimmäinen olut panemaan ja panimon koko saavutti nykyiset mittasuhteensa 55.000 m²

1972 vuonna alettiin valmistaa uuden tyyppisiä oluita mitkä liikkuivat nimen kaiserdom alla, Kaiserdom Pilsener tajottiin ensimmäisen kerran kirkon järjestämissä uskonnollisissa himinöissä missä oluesta tuli suuri menestys.

Tällä hetkellä panimoa pyörittää jo kolmas sukupolvi ja olutta myydään maailman laajuisesti. Lisensoidusti olutta valmistetaan myös Kiinassa ja Ruotsissa.  Tuoksu ja väri: Vahvasti banaanine tuoksu myös makea vehnä, kuplii lasissa höpönä. Vaahto saippuainen mutta päältä kermainen väriltään samea keltainen.

Maku: Vähän ummehtunut maku, hiilihappoinen ja perin vetinen olut. Kirpeä sekä hapan jälkimaku, ei katkeroa eikä humalan makua. Jos janottaa niin osta tätä, makuelämys tämä ei ole.

Kaiken kaikkiaan mitään sanomaton olut, ei jatkoon.
Tämä olut saa minulta urheat 4/10

Eräsmies löytyy täältä
Sähköposti
Instagram
twitter
facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti