3. huhtikuuta 2017

Pyynikin Cloudberry Saison 4,7 %


Tänään testissä ensimmäinen olut pyynikin big 4 sun packistä, löytyi paikallisesta s-marketista 11€ hintaan. Henkilökohtaisesti arvostan että ns. maistelupakkaukset ottavat jalansijaa Suomessa, itseäni ajatus esim 12 samanlaisesta oluesta peräkkäin lähinnä oksettaa.

Nyt tätä olutta maistellessa tulee mieleen että jatkossa pitää muistaa ostaa jotain naposteltavaa näiden kaveriksi, suu vaan kaipaa jotain vaihtelua. Kuumana kesäpäivänä suusta suorastaan valuu kuola kun ajattelee jotain todella rapsakan makuista olutta ja grillistä napattua rasvaista grillikylkeä.

 
Tuoksu oikein miellyttävä. Lakkaisuus kovin kovin varovaisesti taustalla,
enemmän sitruunainen kuitenkin. Nopeasti nouseva pienikuplainen vaahto mikä myöskin katoaa yhtä nopeasti kuin saapuikin. Hiilihapokas tämä on mutta ei niin pahasti kuin sandelsin vehnä mikä oli jo överi.

Väriltää auringonlasku usvan läpi, lähes lapinkulta kansantajuisesti.

Pehmeä mallas maistuu, humala puraisee hellästi, Kitalakeen oikeastaan jää lakasta tuttu karvaus, juuri se mikä on niissä siemenissä. Hassua onkohan ne lakat olleet oikeasti sammiossa vai pelkkä mehu, luulisin että aidot marjat toisi vähän liian paljon variantteja tasapainoisia eriä tehdessä. Imelähkö olut loppuunsa, katkeraa jälkimakua ei pahasti ole eli voisin jopa vaimolleni suositella mikä ei juuri perusta katkeruudesta.

Suutuntuma raikas ja kevyt, hedelmäinen lyhyt jälkimaku. Makea mutta kuitenkin hapan jos mahdollista. Hintsusti vetinen mutta näkisin tämän raikkaana kesäjuomana.

Inolla odottamaan loppuja pyynikin tuotteita! Suosittelen tukemaan suomalaisia pienpanimoita sillä Suomalainen lainsäädäntö tekee kaikesta yrittämisestä muutenkin niin vaikeaa niin tälläistä, suorastaan esi-isien perintöä pitää tukea.

Tekniset tiedot:
EBU 32
EBC 11
6-10°C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti