15. joulukuuta 2017

Cervecería Moctezuma - Sol 4,5% - Lasipullo/tölkki vertailu

Maistelussa Cervecería Moctezuman panema Sol olut, jokin vaisto käskee että ei kannattaisi pitkällä tikullakaan koskea mutta olenhan urhea luonne niin pitihän se kokeilla. Ainesosaluettelo jo pelottaa kun sieltä löytyy humalauutetta ja glukoosisiirappiakin. Minulla oli kyllä omituinen mieleyhtymä että solissa käytettäisiin maissia mutta kerran sisällysluettelo ei kummassakaan sitä mainitse niin ei kai sitä sitten ole.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Pienoinen sleek tölkki ja lasipullo sihahtaa ja lasiin kaatuu vaalean keltainen ja kirkas olut joka kuplii lasissa. Kahden sormen tiheä vaahto joka näyttää aivan samalta kuin siinä kaksikerroksisessa vanukkaassa mitä marketeissa myydään.

Tuoksussa on metallista maltaisuutta ja jotain karkkimaisen imelää, yllätävän pilsmainen tuoksu. Tölkistä kaadettu Sol on todella paljon vähemmän tuoksuva kuin pullosta.

Maku:
Vähän sellaista ummehtunutta metallista makua. Aika hapokas tapaus joka oikein korostaa glukoosin makeutta. Pieni katkeron tapainenkin mausta löytyy mutta nopeasti katosi. Suuhun jää tunkkainen ja rasvainen voin maku mikä on omituista näinkin ohuelle oluelle.

Pullosta tuleva olut on aavistuksen pilsmäisempi ja yrttisempi kuin tölkistä, eli pakkauksella on väliä. Molemmat kuitenkin tehdään alankomaissa eli ei ole panimokohtaisia eroja siis kyseessä.

Mutta meksikon kuumuudessa voin ymmärtää että olut on vetistä, janoon kai sitä lähinnä juodaan. Huhuja olen myös kuullut että sitruunalla ja suolalla saa ihmeitä aikaan, kuin tequila siis.

Arvosana: 6/10

EBU 17
EBC 7
Kantavierre 10,7%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti