10. joulukuuta 2017

Hopping Brewster - Thora Gruit Ale 4,9%

Triviaa: Gruit eli muinaisolut, olut mikä on siis tehty perinteitä kunnioittaen ilman humalaa. Katkeron
saamiseksi on jouduttu käyttämään muita aineksia, yleensä yrttejä mitkä ovat kitkeriä. Thoran kanssa on taas lähdetty marjojen kanssa liikenteeseen mikä on itselle hieman kyseenalainen konsepti kun puhutaan kuitenkin oluesta. Toisaalta vahinkohan olutkin aikoinaan oli kun kivikovaa leipää laitettiin likoamaan vedellä täytettyyn ruukkuun ja sitten kävi hupsis että tästä vedestähän tuleekin ihan mukava olo.

Tuoksu & ulkonäkö:
Vaahtoa ei juurikaan tullut. Tuoksu on aika vatsaakääntävä! Sellainen oksennuksen jälkeinen vatsahappo minkä seasta voi sormella sörkkiä vähän pihlajanmarjoja mistä paha olo saatiin aikaseksi. Väri kuvastaa kyllä samaa teemaa ollen sellainen samea vaalean oranssi. Tuoksua en varmasti osaa kuvailla niin elävästi kuin mitä se oikeasti on, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan itse.

Maku:
Valehtelematta ei omaan makuun iske kyllä yhtään mutta joku hipsteri voi vaikka pitääkin. Maku on todella marjainen ja hapan. Maussa on todella vahvana sellanen punaherukan ja pihlajanmarjan liitto, maussa on myös karpaloa ja raparperi. Valitettavasti marjat on aika vahvoja tapauksia ja makuun tulee raparperista todella vahva oksaalihappo. Tämä tekee suuhun sellaisen samanlaisen kirpeän syljenerityksen mikä yleensä tulee juuri ennen oksentamista, tietäjät tietää.

Olueksi ei tätä tunnista kuin hyvällä mielikuvituksella, mehut erikseen ja varsinkin käyneet sellaiset. Oksaalihappo hallitsee aivan liikaa ja olut menettää juotavuuttaan isolla kädellä.

Kotona voi toisintaa tämän elämyksen laittamalla rapaperimehua ja sitruunatiivistettä sekaisin. Edes Odin ei tätä arvosta vaikka olisi kuinka muinanen mutta hilpeän seurajuoman ja keskustelun herättäjän tästä saa.

Arvosana 4/10 jos arvostelisin normaalina oluena... gruittina tämä taasen on varmaan asteikon toisessa päässä mutta koska vertailukohtaa ei ole niin en voi kyllä mitään kiveen hakattua antaa.

Olut erä: 163

Mausteet: 
puolukka
karpalo
mansikka
vadelma
mustikka
karviainen
raparperi
mustaherukka
punaherukka

1 kommentti:

  1. Tekstistä paistaa selvästi että maisteluun on lähdetty ennakkoasenteen kera

    VastaaPoista