18. joulukuuta 2017

Nokian panimo - Keisari Elowehnä 4,7%


Tuumailut:
Vehnäoluet on kyllä aina toimivia, raikkaita ja kepeitä. Valitettavasti ei nyt oikeaoppista vehnäolut -lasia löytynyt mutta käytetään pisintä lasia mikä saatavilla. Pitäisi joskus ostaa Spiegelau vehnäolut -lasi.

Ulkonäkö ja Tuoksu:
Samean keltainen olut, puolen sentin vaahdolla. Kuplii lasissa virkistävän näköisesti. Tuoksussa on luonnollisesti vehnää mutta humalat ei saa sitä peitettyä. Humalointi on todella onnistunut, hunajaa, kukkasia appelsiinia ja sitruunaa. Klassinen combo mutta kerran toimii niin mitä sitä muuttamaan. Banaania en tuoksusta löytänyt vaikka yleinen vehnä oluissa onkin.

Maku:
todella paksuhko runko mutta toimii silti kesäisenä virkistys juomana. Hiilihappoisuus on aika normaali vehnäoluelle eli runsas mutta jotain metallista kliinisyyttä mausta löytyy. Humalointi on todella rapsakka ja maku on kuivakan hapan ja yrttinen joista neilikka päällimmäisenä. Tässä on vähän samanlaista marjaista kirpeyttä kuin valkoviinimarjassa. Iloisena yllätyksenä on se että lämmetessä alkaa banaani löytyä.

Edellinen kirjaamani elowehnä oli laihahko ja humalan kitkeryydestä ei ollut tietoakaan, nyt sitten aivan eri kastia tämä olut. liekö ymmärrys kasvanut vai onkohan ollut vanhentunut olut.


Arvosana 8 ½ /10

Maltaat: Pilsner ja vehnämallas.
Humalat: Magnum, Perle ja Spalter Select.
Alkoholipitoisuus 4,7 %
Kantavierre 11,2 p-%
Väri 23 EBC
Katkerot 14 EBU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti