19. joulukuuta 2017

Pyynikin Panimo - Mosaic Lager 4,7%

Arvostelussa Mosaic Lager, Best beer of the world 2017 Seasonal Lager sarjassa! Melkoinen taidonnäyte Pyynikiltä ja eipä tuo ensimmäinen olut ole mikä mitalleja napsii. Moni tuttavahan tätä on juonut ja tiskivedeksi sanonut, se varmaan johtuu tuosta mosaicista missä tietysti on vähän samanlaista touchia. Itse olen mosaicia useampaan kertaan juonut ja hyväksi havainnut. Taisi pyynikille tulla tilauksia ihan urakalla kun tölkin tekstitkin on vähän jokaisella mahdollisella kielellä tehty, mikäpäs siinä, kovaa työtä on pyynikki tehnyt ja hyvin menee.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli sellaisest 2 sormea paksu ja tiheän kermainen tapaus. Sanoisin että varsin oppikirjamainen vaahto mutta kovin nopea haihtumaan. Väri on hivenen valju ja sitruunamehumaisen samea. Tuokussakin on mehumaisia elemettejä. Sitrusta ja yrttejä ei tarvitse tuoksusta etsiä vaan ne löytyvät vaivatta. Tässä on jotenkin samanlainen tuoksu mikä esiintyy gruiteissa, jotenkin hapan ja jopa käyneen pihlajanmarjan tuoksua hienoisella kukkaisuudella.

Maku:
Kuiva oluthan tämä on vaan todella hauska. Yllättävän täyteläinen olut. Maku on jokseenkin paksu vaikka samalla myös todella raikas ja sitrusta piisaa. Kovasti on kyllä hiilihappoja ja kitalakeen jää viipyilemään sitruunankuoren aftertaste.

Tämä on kivan miedosti katkeroitu, vähän kuin joku light IPA, tästä voisi siirtyä sitten ipoihin. Ei ollenkaan vetinen olut vaain oikein viljaisia tapaus. Tämä todella hauska olut kun tuntuu että maku muuttuu kokoajan juodessa, aina löytää jotain uutta.

Tätä jos saa joskus 24 lootana niin avot, kansa kiittää.

Arvosana 9/10

Katkerot: 25 EBU

Humalat: Mosaic

Maltaat: Pils

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti