23. heinäkuuta 2018

Tornion Panimo - Arctic Pale Ale 5,5%

Vielä kun on kesää jäljellä niin palekin sopii varsin kivuttomasti janon sammuttajaksi helteisiin, nytkin taidettiin luvata 30 asteen helteitä pitkäksi aikaa. Siinä on lappikin ihmeissään ja valitettavasti myös jalokalat mitkä ei tykkää yhtään siitä että veden lämpötila nousee. Elämme kovia aikoja ystävät hyvät mutta no worries olutta on.
Mahtawasti pitsiä lasissa ja kalan kanssa maistui.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on runsas ja uhkea, pitkään viipyilevä ja pitsiä jättävä. Väriltään olkinen ja hiivan utuisuus jää tekemään hauskoja muodostelmia olueen. Tuoksu on vahvasti hedelmäinen, ei niin kuin ujostella yhtään. Mangoa, mandariinia, ananasta, sitruunan hedelmälihaa, huikeita tuoksuja ja sekaan saadaan myös havuistakin tuoksua.

Maku:
Suutuntuma on kevyt ja maltillisen hapokas, jopa pientä pehmeyttäkin on, sellainen aprikoosin nukkainen pinta on läsnä, tuntumassa että maussa. Sitruksen kuorta tarjoillaan vienoisen ananaksen häivähdyksen kanssa. Oikein aromikkaat humalat ja katkeroita on juuri passelisti janon sammutukseen ja suun kuivattamiseen. Jälkimakuna on puunkuorimainen kitkeryys herkällä ruohoisuudella.

Maukas ja äärimmäisen hyvin helteellä toimiva Pale Ale, hedelmäinen mutta silti niin kovin metsään vivahtava. Eräsmies likes!

Kantavierre: 12 %
EBC: 14
IBU: 42
Mistä: Saatu panimolta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti