25. heinäkuuta 2018

Two Chefs Brewing - White Mamba 5%

Amsterdamin tuliaisten tuli maisteltua päivänä muutamana. Two Chefs Brewing on amsterdamilainen panimo joka on perustettu vuonna 2012 lähinnä siinä mielessä että saataisiin oma tupa täyteen hassun hauskoja oluita. Perustajilla on kokin paperit taskussa niin kuin voi nimestä päätellä eli makujen kanssa leikittely on tuttua puuhaa jo sitä kautta. Eipä siinä, annetaan maun puhua puolestaan toimiiko olut vai ei.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Todella raivoisasti vaahtoava, tosin kuin yleensä se myös kestää pitkään mikä ei ole ominaista näin vaahtoavalle oluelle. Todella höttöinen pilvi ja jättää pitsiä lasiin paljon. Tuoksu on moninainen, kukkia ja hedelmiä, selkeää limeä ja sitruunaa. Toisella kaadolla tosin tuoksui pierulta =D. Jos olisin kolibri iskisin nokkani tähän heti..niin kuin teenkin. Väriltään samea ja vaalean keltainen, kuin valkaistu vehnä olut. Hiilihapot on myös vehniksen tasolla.

Maku:
Maku sitten on vähän yllättäväkin, sellainen mosaic humalan tapainen sitruunainen puraisu. Joskus tuumailin että mosaic osaa helposti mennä överiksi, tässä tapahtui vähän niin ja meinaa mennä pesuainemaiseksi sitruunaisuus. Kirpeä ja todella kuiva ja kevyt runko, selkeästi humalat saa olla pääosassa. Mausteissa käytetty korianteria ja kardemummaa sekä limen lehtiä mutta ei onneksi paljoa välity maussa mutta on kuitenkin läsnä, korianterikin osaa nimittäin olla melkoisen voimakas mauste mutta ilmesesti kokit osaa asiansa. Olut on niin limemäinen juotava muutenkin että en uskalla sanoa miten paljon limen lehdet vaikuttaa makuun.

Makumaailma on aika yksinkertainen ja janojuomana toimii ihan kympillä, oikeastaan aika vissymäinen elämys ja suosittelisinkin tätä seuraavaan pohmeloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti