28. heinäkuuta 2018

Tornion Panimo - Arctic Stout 5,5%

Tämän olut on selvästi aiheuttanut panimolle päänvaivaa sillä sitä on tavattu aiemmin 4,2% sekä 5,7% versiona ja nyt sitten ollaan lähdetty haalimaan markettien asiakkaita uusien pykälien myötä. Henkilökohtaisesti olen vähän skeptinen sillä hyvää maitokauppa vahvuista stouttia on vaikea tehdä ilman että runko jää auttamatta vajaaksi.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Tummaa olutta kerrassaan, vaahto mahtavaa ja jää puolensentin kerrokseksi. Tuoksu on vahvasti maltainen, suorastaan vastapaistetun paahteisen limppuinen. Lämmetessään saadaan suomalaiseen henkeen kahvia jo siivittää suklainen loppu.

Maku:
Suutuntuma on kevyt eikä raskas, henkilökohtaisesti nautin stouttini niin kuin kahvini eli vahvana. Nokinen kahvisuus on dominoivin elementti joskaan yrttiset humaloinnit ei paljoa kakkoseksi jää. Vaikka katkeroita ei juuri olekaan ne eivät jää täysin maltaiden varjoon. Maltaat paahtoaste tupsahtaa palaneen puolelle ja sitruksisuus loppussa vähän lässäyttää stoutin rakennetta.

Aavistuksen liian kepeä stout, sanoisin että reseptin viilausta mallaspohjaan ja mieluumin sinne ravintolan hanaan nautiskeluun.

IBU: 30
EBC: 80
Mistä: Saatu panimolta
Kuvaustausta: Puustikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti