5. heinäkuuta 2018

Wellpark's brewery - Tennent's 1885 Lager 5%

Oluen Ystäwät facebook ryhmässä huomasin että joku oli nauttinut Skotlantilaisen lagerin, alkoi kiinnostamaan sikälti sillä en ole tietoisesti juonut muita kuin innis&gunn panimon tuotteita. Marketista löytyvä Tennent's Lager on valmistetty Glasgowissa ja on käsittääkseni Skotlannin yksi
best sellereistä eli bulkkia pukkaa.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kirkas ja kullankeltainen olut joka kuplahtelee lasissa. Vaahtoa lasissa hienoisesti. Makeat maltaat nousevat aika muhkeasti esille ja se onkin dominoivin elementti. Hunajaa löytyy miedosti ja aavistu jotain raikkaampaa yrttiä. Lämmetessä tästä alkaa tulla enemmän esiin eineslihapulla.

Maku:
Suutuntuma on kova ja keskiasteisesti hiilihapollinen. Maku on sitten aika runsas joskin kyllästetty tympeillä elementeillä niin kuin metalli ja sitä sitten kanssa piisaa. Välillä saadaan märän leivän makua. Metallisuutta korostaa vielä humalointi joka miedon profiilinsa takia laskee sen esille. Humalointi on tyyliltään kovin maanläheinen ja yrttinen, kurkunpäähän jää pitkäksi aikaa epämielyttävä pahvisuus.

Ihan taistelee samoilla viivoilla suomalaisten bulkkien kanssa. Surullista on että tämäkin on varmaan joskus ollut alkossa myynnissä 7€ hintaan =D. Nyt tätä saa marketeista ja aion jättää ne jatkossakin hyllyyn.

Arvosana: 6/10
Parasta ennen: 31 Mar 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti