26. elokuuta 2017

Hopping Brewster Amelia Amber Ale 5,7% ja makujen sinfonia

Triviaa:
Hopping Brewster on uusi tuttavuus itselle ja voittihan kyseisen panimon Thunder Chief IPA Suomen
paras olut 2017 tittelin.

Tämä kyseinen Amelia Amber Ale on kunnianosoitus Amerikkalaiselle lentäjäpioneerille Amelia Earhartille. Kyseinen rouva oli ensimmäisiä naispuolisia lentäjiä ja poloinen katosi tyynellämerellä 1937 yrittäessään maailmanympärilentoa. Selkesti oli rajoja rikkova tyyppi kun jo lapsena kiipeili puissa, metsästi rottia kiväärillä ja keräsi lehtileikkeitä naisista miesten ammateissa.

Vuonna 1920 pääsi Amelia ensimmäistä kertaa matkustaman lentokoneessa ja siitä alkoi taipaile lentäjäksi. Lentotunnit maksoivat tuohon aikaan 1000$ ja ihan pikkuraha se ei ollut. Vanhempien evättyä sponssauksen, työskenteli Amelia 28 erilaisessa työssä. Säästettyjen rahojen turvin hän pääsi ensimmäiselle lentotunnille vuonna 1921 ja jo puolen vuoden päästä osti säästöillään sekä äidiltä ja siskolta lainatuilla rahoilla ensimmäisen lentokoneensa Kinner Airstar. Miettikää, oma kone jolla vielä tehtiin naisten maailmanennätys korkeus lennossa 4.3km korkeudella.

Ulkonäkö:
Olut tekee reippaalla kaadolla vain 2 sormen vaahdon, joka myös katosi nopeaan. Tuoksussa mangoa ovista ja ikkunoista ja muitakin tämän panimon tuotteita tuoksutelleena alan väittää jo talontuoksuksi. Mandarina Bavaria on uusi humala mikä toikin jännää vivahdetta. Mandariinia mutta samalla myös yrttejä jossa aavistus toffeeta, oikein mielenkiintoinen humala. Väri on oikein kauniin vaalean ruskea taittuen sinne punaiseen mikä varmaan tulee Melanoid maltaista.

Maku:
Tämähän onkin makea olut mikä puskee hedelmää suuhun tuhannen auringon voimalla! Mausta puskee vahvasti hedelmät kovasti hiilihapotetun oluen volyymilla, mukaan saadaan myös greippinen jälkiliuku sitruunankuorimaisella kosketuksella mistä kuitenkin erottaa karamellista mallasta.

Kotimaiset Melanoid maltaat tuovat omaa kuivuutta ja karvautta makuun, mitä vain Suomalainen osaa arvostaa. Vetisyyttä ei oluessa ole juuri ollenkaan sillä hedelmäinen maku vie moiset ajatukset kauas pois.

Tämä on todella monipuolinen olut missä oli itselle monta uutta tuttavuutta esim Melanoid maltaat ja Mandarina Bavaria humala. En ihmettele yhtään että kahmii voittoja kisoista jos perus olut on jo tätä luokkaa. Paras maistamani Amber so far.

Arvosana: 9

Maltaat: Pale Ale, Crystal ja Melanoid
Humalat: Mandarina bavaria, Citra ja Cascade
Ibu: 40
Erä: 187
Parasta ennen: 1/2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti