30. elokuuta 2017

Waahto Brewery SS Punkaharju Captain's Beer

Yarr har har, höyrylaiva olutta pukkaa. Höyrylaiva S/S Punkaharju sai oman Captain’s Beer -oluen. Ale tyypinen olut tehtiin kapteeni Janne Leinosen sekä Waahto Breweryn panimon kapteenin, Jari Kouvalaisen yhteistyönä.

Tätä olutta on vain saatavilla S/S Punkaharjulta ja sitäkin vain 2000 pulloa, käyhän kietaisemassa omasi vielä kun kerkee. Alkaa olla aika koleat kelit vaan olut pysyy kylmänä, riski on että aikansa kun viivyttelee on jokiväylät jäässä. Henkilökohtaisesti en ole kyllä ikinä höyrylaivassa ollut että voispa tuota kokemuksen käydä itsellekin hakemassa.

Olut on Amber Alen pohjaan tehty mutta mitäpä sitä hyvää liiaksi muuttamaan, kypsytys aikaa on vähän sorkittu että saadaan maukasta pehmeyttä makuun.

Ulkonäkö:
Keltainen jopa oranssinen olut niukalla vaahdolla mutta lasiin jättää pitsiä sitäkin enemmän.
Tuoksussa hedelmiä mutta niistä mango on suurimpana vaikuttajana, tarkkanenäinen sieltä muutakin löytää. Löytyypä tuolta lämmetessään myös leipäisiä aromeja sekä pähkinää.

Maku:
Maku hedelmäinen, aavistuksen happaman karvas ja hiivainen. Hiilihappoinen mutta tuo mukanaan humalan pehmeän yrttisen maun maltaita unohtamatta, loppua kohden vielä puhtaan sitruunankuoren maku.

Mainion kepoinen terassiolut eiku laivankansi. Suosittelen pitkää kypsymisaikaa muillekin, pehmentää makua huomattavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti