14. elokuuta 2017

Mallaskuun Oatmeal Stout 3.8%


Löpinät:
Voe mahoton paikka, lasiin kaatui tällä kertaa Mallaskuun Panimon Oatmeal Stout. Stouttia kun lasista löytyy niin osaa jo odottaa paksua makua ja tuhtia aromeja vaan ei, laihaa ja ruskeaa vettä tämä on. Vaikka prosentteja onkin vain 3.8% se ei ole tekosyy rungon heikkoudelle, itselläkin on tekeillä tumma olut missä prosentit hipovat tuskin edes kolmea mutta on se selkeästi ryhdikkäämpi olut kuin tämä räpistely.


Ulkonäkö:
Sanoisinpa että täysin musta olut, dark mallas on selvästi pääosassa tässä oluessa. Vaahto oli kohtalaisen runsas. Tuoksussa on hyviäkin vivahteita kuten paahteisuutta ja kahvia sekä suklaata. Kääntöpuolelta löytyy sitten sellaista vähän palanuttakin tuoksua mikä tulee sieltä dark maltaista.

Maku
Ensimmäinen pettymys mikä tulee vastaan on puhdas vetisyys, ihan mielettömän pliisu runko. Vetisyyttä korostaa vielä vahva hiilihapotus mikä tuo mieleen tästä oluesta kirpeän mustan vissyn. Makumaailmassa hallitsee dark maltaiden palaneisuus mikä penetroi suun jälkimakuun saadaan vähän sitä kauraakin mukaan. Hyvin mitättömästi humalointia ja kaiken tämän tämän pettymyksen kruunaa vielä hiivaröpöt lasissa.

Arvosana 6/10, Vaatii runsaasti tuotekehittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti