10. elokuuta 2017

Verkkokauppa e-ville.com - Naturehike flex 3-vuodenajan makuupussi


Nyt pamahti e-villeltä sellainen makuupussi testiin mitä ei ole ennen nähty missään, nimittäin Naturehike flex makuupussi missä pystyy kävelemään suht normaalisti ja kädetkin saa ulos avaamatta makuupussia kokonaan jos leirissä sattuu olemaan vähän vilakampi aamu.

Ennen pussin käyttöä pidä sitä ulkona tuulettumassa kaikki vetoketjut avoinna 48 tuntia, raikastukseksi ja suoja-aineiden haihduttamiseksi.

Lähdetäänpä siitä että makuupussi on todella epäkäytännöllinen retkeily olosuhteissa. Vetoketjuilla kikkailu on todella vammaista jo olohuoneen lattialla kun pitää repiä vetimiä kiskoiltaan että niitä voi yhdistää toiselle kiskolle että saadaan pussin jaloille tulevat osiot erilleen tahi yhteen. Tämän voit vetää sitten potenssiin 2 tuolla kylmässä ja pimeässä metsässä, puhumattakaan siitä että yrität itse pysyä makuupussin sisällä samalla kun kikkailet niitä vetoketjuja pussin päältä ja alta.

Vetoketjut itsessään ovat kyllä mallia hard duty ja varmana käytössä kestävät, jos joku hajoaa niin kangas siitä ketjun ympäriltä. Kankaan hajoamistakin voi välttää opetellemalla jo kotona ne ketjujen kiskoista pois ottamiset, se ei ole voima vaan tekniikka laji.

Vetoketjujen määrässä on myös se hyvä puoli että tämän pussin saa avattua miljoonaan osaan ja sen saa kuivumaan todella ilmavasti ja nopeasti.


Pussi itsessään on kohtuu kookas ja pienempi ihminen tuon pienemmänkin pussin sisälle hukkuu, nukkuessahan tästä ei varsinaisesti ole haittaa kun on tilaa liikkua ja pyöriä mutta kävellessä tämä pussin kanssa liian suuri koko nukkujaan nähden kostautuu. Liika tilan kanssa myös lämmitettävää tilaa on enemmän, tällöin ylimääräisen pituuden voi pussista kuroa vaikka narulla kiinni.

Valitse makuupussin pituus oikein jo kaupassa!

Oma pussini on kokoa 210cm eli isoin, itselle pituuden puolesta ihan ok joskin leveyttä liikaa oman kaitaisen olemukseni takia. Testasin makuupussia vaimolla joka 164cm pitkä, tällöin pussin haarus laahaa polvissa ja kävely on kohtalaisen vaikeaa. Pussissa on jalkaterille ns. taskut joihin jalan pujoittaminen on ilman vetoketjujen aukomista ja jalkojen näkemistä on hivenen vaivalloista, puhumattakaan siitä että niissä pussukoissa ei ole minkäänlaista kiristystä niin jalat karkailee kävellessä pussista. Ei siis pitkiä matkoja tällä pussilla vaellella, nuotiolle jos pääsee joka on vieressä niin parasta.

Jos meinaat aamulla köpötellä pussin kanssa ulos niin laita makuupussi jo kotona siihen ihmishahmoiseen muotoon. Kesällä tästä ei ole tietysti nukkumisen kannalta haittaa mutta kun aletaan liikkua makuupussin lämpökestävyyden äärirajoilla niin tulee nukkujalle helposti kylmä kun jalat ovat erillään toisistaan. Sama reaktio kuin että sormikkailla on käsillä paljon kylmempi kuin rukkasilla.

Pussissa on myös vetoketjut sivuilla mistä saa kädet työnnettyä ulos, ei siis tarvitse kaivautua ulos pussista ottaakseen puhelimen hollille, tahi olusen.

Lämmön karkailuun on kiinnitetty huomiota ja pussi pitääkin lämmöt hyvin monesta vetoketjusta huolimatta, ketjujen eteen tulee tuulisuojat kun ne vetää kiinni. Pussin muotoilu itsessään on tehty estämään lämpöhukkaa ja jalkaterille on ne erilliset fleecet vielä vilukissoille.

Huppu on tilava.
Huppu on tilava ja siitä löytyy kiristykset molemmin puolin, hyvin saa pään suojaan ja kangaskin on
miellyttävä kasvoja vasten. Mitään lämpökaulusta lämpöhävikin minimoimiseksi ei tästä pussista löydy toisaalta ei tämä mikään talvipussi olekaan.

Btw, nailonpinnoitettu makuupussi hylkii vettä eli voit pienellä tihkusateellakin hipsiä kuselle ilman että varpaat kastuu.

Makuupussin huolto:
- Makuupussia kannattaa säilyttää mahdollisimman väljästi ja retkellä tuulettaa joka päivä
- Likaisen pussin voi pestä isossa pesukoneessa, veden lämpö 30 astetta.
- Ei rumpukuivausta
- Jos haluaa pitää vähän puhtaampana niin voi nukkua vaikka pussilakanan sisällä

164cm vaimo hukkumassa pussiin.
Tuomio:
Loppusanoiksi voisin sanoa että se että pussi näyttää naurettavalta ei tarkoita että se olisi huono  3-vuodenajan pussi hintaansa nähden. Erikoista tässä pussissa on myös se että jos näitä pusseja löytyy kaksi niin ne voi yhdistää yhdeksi superpussiksi.

Parannettavaa löytyy esim kuljetuspussin vedenpitävyydessä sekä jalkopään kiristyksien puutteessa. Nykyisin myös useista pusseista löytyy lämmin tasku esim puhelimelle akun jäätymisen suojelemiseksi, tämän innovaation toivoisin löytyvän myös tästä pussista. Kehitys ehdotukseksi suosittelisin myös pientä valoa mikä voisi korvata vaikka yhden vetoketjun vetimen mutta olen yleensä sellaisen itse patentoinut kiinni esim jostain avaimenperä valosta.

Tekniset tiedot:

Kätevä muotoilu mahdollistaa vapaat jalat / kädet
Käyttölämpötila:
Mukavuuslämpötila: +5°C
Äärilämpötila: -5°C
Materiaali:
Ulkopinta: Vesisuojattu 380T nailon
Sisäpinta: 240T Pongee
Täyte: Puuvilla viskoosia 200g/m2
Mitat:
Keskikokoinen: 198x75x50cm, 1.2kg
Suuri: 210x80x50, 1.3kg
Pakattuna: 35x19.5cm
Paino: 1250g

LISÄÄ KUVIA INSTASSA
Makuupussin verkkokauppa sijainti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti