10. elokuuta 2017

Iso-kallan Agnus Red Ale 5,5%

Triviaa:
Alunperin valmistettu Savolaisen Angus-naudan kasvattajan pyynnöstä pihviliha olueksi. Elikkäs kesän grilli karkeloihin kannattaa tätä koettaa ottaa mukaan ruokajuomaksi.

Ulkonäkö:
Ruskea mutta kauniisti utuisen punaiseen taittuva olut, oikein nätti väriltään. Tuoksu on huumaavan makea että varmaan amppareita houkuttaa enemmänkin. Vähän puinen tai luontomainen..öm sanotaan maanläheinen tuoksujota on vaikea kuvailla, kokeilkaa itse. Vaahtokin oli paksu ja kermainen niin kuin kuuluu ollakin.

Maku:
Todella maltainen paukku, mikä tekee tästä jopa aavistuksen imelän kaikilla karamellisillä twisteillään. Hivenen kuivakkuutta ja jälkimaussa mukavat katkerot jää suuhun. Kuitenkin vähän vihannesta maistan tai sitten se on saman Panimon aiemmin maistetusta Keskari oluesta suuhun jääneet jäänteet. Mausta löytyy myös pähkinän maku. Ei mitenkään superhyvä olut mutta on tämä keskivertoa parempi.

Iso-kallan Panimolle pitää antaa kyllä plussaa että etiketeistä löytyy katkerot, värit, kantavierteet, tarjoilulämpötilat sekä ruoka suositukset. Näkisin tämän ihan standartina mikä pitäisi olla kaikilla.

Arvosana 7,5/10 kyllä tätä yhden juo mutta that's it, liian makeaa itselle eli ruoan kanssa varmana menee paremmin ja pisteet nousee.

2 kommenttia:

  1. Huonosti laulettua karaokea ei jaksa pirukaan kuunnella, eikä kirjoitusvirheitä vilisevää blokia jaksa lukea muut kuin yhtä osaamattomat.

    VastaaPoista
  2. Kiinnitetään jatkossa enemmän huomiota kirjoitusasuun, mitään en lupaa. Kiitos mielenkiinnosta ja huomiostasi. Onneksi kuitenkin löytyy 3000 muutakin osaamatonta lukemaan päivässä näitäkin raapusteluja.

    VastaaPoista