12. kesäkuuta 2018

Brew By Numbers 08|06 Oatmeal Stout 5.5%

Maistossa Brew By Numbers outmeal stout 5,5%, oli minulla myös toinenkin stout mutta oli jotain kontaminaatiota ja se maistui lähinnä savulle ja tuhkalle. Plus siinä oli prosentit 4,7% mikä nyt on säälittävä stoutille joka tapauksessa. Siirrymme siis toivottavasti parempiin juomiin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Mustahan tämä on kuin yö ja se ei varmaan kenellekään yllätyksenä tule. Kaurasta huolimatta niukka vaalean ruskea vaahto, soisi sen olevan vähän uhkeampi ja kermaisempi. Tuoksusta löytyy paahteisuutta niin kuin kuuluukiin ja hieman yllättävästi myös hedelmiä. Oikein pinnistämällä löytyypi pähkinää..varmasti on..uskokaa!

Maku:
Maku on sitten jo paljon toimivampi kahvisuuden valloittaessa makunystyröitä, hiukan on ylitummaakin paahtoa mutta juon kahvini mustana eli ei haittaa. Katkerointi luiskahtaa pois tavallisesta lokerosta ja menee hedelmäisen greippiseksi. Hiilihappoja on aika paljon ja meininki on hiukan kuivakan hapan, tyypillistä britti meininkiä siis. Suutuntuma itsessään on yllättävänkin rikasta ja pehmeää. Aika lailla samaa makua kuin itse tekemässäni erä-oluessa, havuinen meininki on tässäkin.

Näihin prosentteihin nähden yllätävän rikas stout, ei paskempi eli jatkoon. Toisaalta panimon sivuilla lukee että olut olisi 5,7%. Onkohan tässä lähdetty nyt ihan kusetus linjalla painamaan uutta etikettiä ajatuksella että alkoholiprosenttia ei kukaan tarkasta?

Arvosana: 9/10

Mistä:Sain maistiaispullon Pieneltä, joka on BBNo:n maahantuoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti