24. kesäkuuta 2018

Honkavuoren Panimo - Taiga Porter 6,6%

Kävin piipahtamassa honkavuoren panimolla tässä jokunen päivä takaperin tutustumassa itse panimoon sekä myymälään. Tehtiin hiukan haastatteluakin eli tulevaisuudessa on tulossa juttua myöskin itse panimosta eikä vain oluista. Sain mukaani muutaman oluenkin ja avaan yhtä niistä
tässä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on vatkatun frapen oloista ja vaalean ruskeaa eikä järin korkeaa. Väriltään mahonkisen tumman ruskea. Tuoksuu kevyesti paahteiselta, kahvilta ja suklaalta. Voisi tuoksussa olla enemmänkin syvyyttä sillä lämmetessä tuoksuu viinaksisuus läpi.

Maku:
Makuhan on kivan suklainen makealla siirappisuudella, makeutta korostaa tummat hedelmät joista rusina on aika vahvasti läsnä. Alkoholi tuntuu alussa vain lämmittävyytenä mutta lopussa se alkaa myös puskea lävitse. Hiilihapot on maltillisen miedot niin kuin mielestäni tummissa oluissa kuuluu ollakin. Kevyet hiilihapot on ihan hyvä idea sillä runko tuntuu aavistuksen liian ohuelta. Jälkimaku on hiukan yrttinen, puinen ja jopa katajainenkin.

Hyvä porter mutta hienoista ontumista on, viinaksisuus kun saadaan piilotettua tanakamman rungon alle ja humalointia himppasen lisäämällä sekä runkoon ja katkeroihin tästä saadaan kyllä kympin portteri, nyt ei vielä siihen yllä.

Nyt vasta luin etiketin ja huomasin että siirappia lisätty, siitä siis saadaan helposti alkoholiprosentteja mutta valitettavasti lisätyllä sokerilla kärsii runko aina.

Arvosana: 8½/10

Mistä: Saatu honkavuoren panimolta.
EBU: 26
Kantavierre: 19,1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti