30. kesäkuuta 2018

Saimaa Brewing Co. - Weißbier 4,2%


Tuumailua:
Näinköhän joutuu uudet lasit entinen saimaan juomatehdas teetättämään kun nimi on menty muuttamaan kansainväliseen muotoon. Nyt on keräilijöiden aika hamstrata lasit talteen sillä veikkailen uutta kuosia tulevan myös lasiin. Tällä kertaa testataan weissbier ja kovin pahasti metsään ei tässä tyylissä voi mennä. Hämmentävästi tiputaan 4,2% tiedä sitten haetaanko tällä kepeyttä vai halpaa hintaa.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on höttöinen pilvi. On saatu proteiinit suht hyvin valjastettua joskin kestoa olisi voinut olla enemmänkin. Haalean vaalean keltainen ja samea. Tuoksussa paljolti banaania sekä sitrusta, mukavasti myös hiivakin on helposti löydettävissä.  Ihan tässä kesän tuntuun pääsee.

Maku:
Maku on myöskin aika banaaninen ja jopa yllättävänkin makea, varmaankin kun prosentit on "vain" 4,2% on makuun  jäänyt sokereita tuomaan makeutta. Helposti juotava ja katkerointi on mielyttävän korkealla näin vehnäksi. Kuivaa meininkiä ja hiukan happamuutta jää kitalakeen, tätä on pakko juoda lisää ja lisää. Loppuun saadaan suuta kuivattavaa ja hiukan mausteistakin iskua. Ihan kelpo suoritus joskin jää vahvempien vehniksien varjoon.

Arvosana: 8/10
Maltaat: Vehnä ja Pilsner. 
Humalat: Magnum ja Saaz
EBC: 11
EBU: 28
Kantavierre: 12.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti