8. kesäkuuta 2018

Thornbridge - Cocoa Wonderland Chocolate Porter 6,8%

Tutustuin Krombacher panimo vierailulla oluen kanssa työskenteleviin sekä myöskin maahantuojiin jotka toimivat BrewSeekers nimellä, hienoa sakkia ja uniikkeja persoonia kaikki ja he lähettivätkin muutaman näyteoluen just because.

Tällä kertaa olut on Thornbridgen panimon Cocoa Wonderland joka on valmistettu Sheffieldiläisen suklaapuodin kanssa yhteistyössä, olueen on käytetty ihan oikeita kaakaopapuja. Tämä herättää
minussa iloa koska on tullut maistettua suklaa portereita mihin on käytetty suklaa esanssia...phyi.

Ulkonäkö & Tuoksu
Aika napakan kestävä vaahto, sellainen sentin tussukka. Väritys on musta niin kuin kuuluukin, nyt sentään puhutaan kunnon porterista. Etiketti lupaa suklaata ja sitä myös saadaan ja sitä komppaa kahvisuus oikein mainiosti, mainittakoon vielä vieno vaniljaisuus. Alta kurkistaa ujosti pienoinen kirsikka joka oli hauska löytö, muuten se sitten jääkin limppuisen mallaspuuron alle.

Maku:
Suutuntuma on aika hiilihappoinen mutta ei se häiritse ollenkaan. Pehmoinen suutuntuma ja alkoholin lämmittävyys ottavat ensimmäisen vallan tehden tilaa yllättävän sitruksiselle humaloinnille. Sen jälkeen ottaa lähes mustaksi paahdetut maltaat rutistukseensa ja lopettavat joutavat sitruunan pyristelyt. Onneksi loppuun saadaan mukaan kuivakkaa meininkiä pippurisella ja yrttisellä humaloinnilla. Jollain kierolla tavalla tämä on raikas porter ja tummasuklaa jää maussa vähän katveeseen vaikka siellä onkin. Tämä johtui puhtaasti siitä että nautin olueni aivan liian kylmänä, lämmettyään saadaan oikein kivasti mutakakun rasvaista meininkiä.

Kerrankin suklaa olut mikä ei mene ällöttävän makeaksi. Tasapainoinen tuotos makujen puolesta sanoisin. Vieläkun saataisin jollain lisää paksuutta runkoon niin olisi hyvin lähellä kymppiä, ehkäpä hiilihappojen vähentämisellä?

Arvosana: 9/10
Mistä: Saatu BrewSeekersiltä mutta löytynee myös alkosta.
EBU: 22
EBC: 90
Kantavierre: 16.1
Maltaat: Pale, Munich, Brown, Crystal, Vehnä
Humalat: Magnum

Eräsmiehen löytää myös somesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti