16. kesäkuuta 2018

Ruosniemi Brewery - Humanisti - Pergamot Pale Ale 5,2%

Otetaan maistoon yksi Ruosniemen näytepaketissa tullut uutuus. Tämä paketti onkin seilannut postissa pidemmän aikaan kun tuli uuteen osoitteeseeni ennen kuin edes asuin siellä. Noh ei anneta sen häiritä vaan käydään tutkimaan olutta jonka mukana tuli ihan kattava info plakaati. Oluessa on käytetty bergamottia ja wikipedia kertoo kyseisestä asiasta näin:

"Bergamotti (Citrus bergamia) on ruutakasveihin kuuluva sitruspuu, jota viljellään pääasiassa Italiassa ja Pohjois-Afrikassa.[2]

Bergamotin hedelmä on pieni ja päärynänmuotoinen. Kasvia viljellään ennen kaikkea hedelmän kuoresta saatavan eteerisen öljyn vuoksi. Tämä hedelmän kuoresta puristettu bergamottiöljy on väriltään keltaista tai vihreää, kitkerän makuista ja sitrukselta tuoksuvaa. Öljyä käytetäänkin lähinnä parfyymeihin ja muun muassa kosmetiikan hajusteena"


Kas vain, aina oppii uutta.
Ulkonäkö & Tuoksu:Vaahto niukahko. väriltään mangomehua eli hiukan oranssiin vivahtava siis. Tuoksussa sitrusta ja
hämmentävästi myös viinimarjoja, herukkaa, mangoa ja kukkia, todella hauskoja ja raikkaita aromeja.

Maku:
Maku on kirpeän raikas ja makea. Hiilihappoja löytyy ja niiden ja makunsa puolesta tämähän menisi ihan saisonista. Sitruksisuutta löytyy kuin olisi puristettu suoraan hedelmästä, mosaic-humala iskee jälleen ja meinaa maku hiukan mennä pesuaineen puolelle. Yllättävästikin mausteisuutta ilmenee jälkimaussa ja IBU arvo huitelee 30 paikeilla mutta suussa ei tunnu noin kovalta ollenkaan.

Raikas kesäinen janojuoma jonka jälkimaku on vahvaa sitruunankuorta.

Arvosana: 8½/10

Humalat: El Dorado, Magnum, Mosaic
Erikoisuus: Bergamottisose
IBU: 30
EBC: 9,9
Kantavierre: 10.5
Mistä: Saatu Ruosniemi Breweryltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti