5. kesäkuuta 2018

Saimaa Brewing Co. - Blonde Ale 4,2%

Saimaa on muuttanut nimensä Saimaan Juomatehtaasta Saimaa Brewing Co.:ksi. Selkeästi siis maailman valloitusta aloitellaan ja brändiä viilattiin ja etiketit yhtenäistettiin. Mietin että onkohan tämä maisteltu olut samaa kuin aiempi Blonde Ale Saimaalta mutta siinä oli kyllä prosentit 4,5%. Henkilökohtaisesti en kyllä tiedä mitä hyötyä rungon keventämisestä makuun on mutta ei siitä ainakaan humalaan niin helposti tule. Tähän reseptiin on kyllä tuplattu katkero lukemat että rapsakampi pitäisi teoriassa olla.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Väri on hiukan ruskeaan taittuva keltainen. Vaahto oli lyhytkestoinen mutta väliäkös sillä, aromit kuitenkin säilyy lasissa pitkään. Tällä kertaa on aromien maailmaan valikoitunut hedelmiä, sitrusta ja jotain ananasmehun tapaista valmistetta. maltaisuus vienosti nostaa päätään mutta jää kuitenkin hedelmäkulhon alle. Humalointi on kyllä mehukas.

Maku:
Maku on vähän vetisen puolelle vilahtava, hiukan tympeähkö yrttinen humalointi. Enemmän tämä kyllä amberin puolelle yrittää tunkeutua kuin Blonde Alen. Jotain brittiläistä kuivuutta ja karheutta maussa on tehden tästä vieläkin omituisemman Blonden. Hapotus on melko reipasta ja sillä selkeästi tavoitellaan jonkin asteista keveyttä ja samalla virheiden peittävyyttä.

Kohtuullisen mitäänsanomaton ja tokkopa tulee otettua ostoskoriin. Tietysti voi jollekin noviisille olla toimivakin tapaus esim karjalan jälkeen.

Arvosana: 6½/10
EBC: 10
EBU: 30
Mistä: Saatu panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti