4. kesäkuuta 2018

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas - Mämmi Cream Stout 5,5%

Laitila heitti oluilla jo jokunen aika takaperin vaan erinäisistä kiireistä johtuen jäi kirjoitus pöytälaatikkoon. Nyt on aika korjata tämä huutava vääryys mutta taisin myöhästyä sesongista pahemman kerran kun kyseessä on pääsiäisolut. Uskon vahvasti että on tämä ensivuonnakin valikoimissa, sen verran kuriositeetti resepti kyseessä. Tähän on muuten käytetty ihan oikeaa Kymppi 
mämmiä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on aika runsasta ja kermaista, selkeästi on lorautettu kermaa mämmin sekaan. Väritykseltään varsin tumman ruskea. Tuoksussa vahvasti  paahteisuutta joka tuo mieleen monesti saaristolaisleivän. Vetää jotenkin tunkkaisen puolelle, liikaa raskaita tuoksuja.

Maku:
Palanutta mallasta mutta ei sentään ihan pahimmasta päästä, melkoisia paahtoja tullut joskus vastaan. Kahvisuus tässä kyllä korostuu mukavasti ja suomalaisiin kahvi uppoaa aina. Vähän dunkkis on, aika synkeitä elementtejä. Tyyliinsä hiukan liian hiilihappoinen. Maltainen, siirappinen ja sokerisen makea meininki mutta kermainen pehmeys kuitenkin suutuntumassa.

Ihan kuin mämminkin kanssa, hyvä että tätä saa vaan kerran vuodessa.

Arvosana: 7½/10
Maltaat: Pale Ale, Crystal 300, Carafa III sekä kymppi mämmi.
Humalat: Challenger, Target
EBC: 32
EBU: 31
Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti