6. kesäkuuta 2018

Waahto Brewery - Kahvi Stout 7,4%

Ulkonäkö ja Tuoksu:
Kuva: Jari Hirvonen
Vaahto on vaalean ruskea ja kohtuullisen paksu, jättääpi myös mukavasti pitsiä lasiin. Oluen väri on sysimusta mutta eihän se mikään latte stout olekaan, kahvi tulee juoda mustana! Tuoksussa kahvia niin kuin nimi kertoo ja tummaa paahdettua mallasta, kahvin ja itse maltaan siis erottaa toisistaan. Myöskin paahdettu sokeri tuoksuu mukana mutta voihan siihen kahviin lusikallisen sokeria aina laittaa, ei se haittaa. Hiuksen hienoa hedelmäisyyttäkin löytyy.


Maku:
Suutuntuma kärsii ohuudesta mutta saaristolaisleipämäinen maltaiden makeus alkaa kompata enimpiä ongelmia piiloon. Hiilihapot on hyvin kohdallaan ja niitä on riittävästi että ne herättelevät esiin yrttistä humalointia. Hiukan sitruunakin kyllä loppuliukuun löytyy. Kahvi on yllättävän ujosti taka-alalla mutta kyllä sen kuitenkin löytää, se tulee oikeastaan sellaisena hönkänä nielaisun jälkeen. Maltaat ovat paahteisuudellaan selkeästi pääosassa mutta ei humalointikaan metsään mene.

Voisi toimia paksummalla rungolla vieläkin paremmin mutta ei ole huono tämäkään. Ilman kahvia tämä olisi ehkä vähän turhankin yksitoikkoinen.

Arvosana: 8½/10

EBC: 438
EBU: 33

Humalat: Northern Brewer, Nelson Sauvin
Maltaat: Pilsner, Vehnä, Choko, Munich ja mallastamaton paahdettu ohra
Mausteet: Jauhettua Mountain High kahvipapua

Mistä: Saatu panimolta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti